Ensi kertaa moniin vuosiin Suomen työttömien määrä on pudonnut alle 200 000 henkilön. Työttömyys on laskenut kaikkialla muualla maassa, mutta Helsingissä se on vain noussut. Näin sen takia, että Helsingissä tuotetaan hyvin vähän tavaroita vientiin, tai yleensä muutenkaan. Talouden nousu näkyy kaupungissa vasta sen jälkeen, kun muualla maassa toimintaansa harjoittavat ja Helsingissä pääkonttoriaan pitävät yritykset maksavat kaupungille yhteisöveronsa.

Nykyisen systeemin mukaan Helsingin kaupunki saa vain osan yhteisöverojen tuotosta itselleen ja monimutkaisen tasausjärjestelmän mukaisesti loput jaetaan Suomen kaikille kunnille. Tämän jälkeen helsinkiläiset pitävät kovaa meteliä siitä kuinka he joutuvat elättämään koko muuta Suomea. Vaikka tosiasiassa Helsinkiä voi verrata vain Rosvoon, joka on joutunut palauttamaan osan ryöstösaaliistaan. Miksi suurimmaksi osaksi Torniossa tuotantoaan pyörittävä Outokumpu ei pidä pääkonttoriaan Torniossa ja maksa sinne yhteisöverojaan. Miljoonia tienaavien johtajien kunnallisverot piristäisivät myös kummasti pienen kaupungin elinkeinoelämää.

Vuoden 2005 lopussa Helsingissä oli 373 000 työpaikkaa, joista noin 118500 oli julkisen sektorin työpaikkoja. Joka kolmas oli siis julkisella sektorilla ja vielä useampi palveluammateissa. Virkamiehiä, partureita, kiinteistönvälittäjiä, meklareita, koronkiskureita, sirkusväkeä, hieromasauvankorjaajia, huoria ja varkaita asuu enimmäkseen Helsingissä. He rupeavat saamaan oman lihavan siivunsa kakusta vasta sen jälkeen, kun muualla Suomessa raatavien paperimiesten, kaivosmiesten, terästyöläisten, telakkatyöläisten ja konepajojen lukemattomien eri ammattilaisten työn tulokset on myyty ulkomaille ja rahaa alkaa virrata maahan.

Ihan sama meno on Helsingissä kuin muinaisessa Roomassa, joka ryösti valloittamiaan alueita ja jonka syntisissä luolissa kaikasi laulu ja soitto yöt läpeensä.