Israelissa on nyt nostettu Gazan sotaan yksi uusi ratkaisu, joka minullakin on jo käynyt mielessä. Laivataan Gazassa Hamasia johtava Yahya Sinwar joukkioineen johonkin arabimaahan, kuten Yasser Arafat armeijoineen laivattiin v. 1982 Libanonista Tunisiaan.

Hamasin terroristeille löytyisi ehkä joku ottaja, kuten vaikkapa Jemen tai Libya. Hamasia käskyttävä, aseistava ja rahoittava shiialainen Iran ei taatusti ottaisi näitä "vääräuskoisia" sunnimuslimeja vaivoikseen. Iranin shiiathan odottavat 12. apostolin paluuta maan päälle, kun taas sunnit odottavat sitä 5. apostolia palaavaksi. Siinähän on niin suuri ero, ettei ihme jos kurkkuja katkotaan puolin ja toisin.

Israel suostuisi varmasti tuollaiseen ratkaisuun, koska nykyinen tilanne on kaikille epämiellyttävä. Israel pystyy aivan hyvin voittamaan Hamasin taistelussa, mutta kun sitä taistoa pitää käydä 1. 5 miljoonan siviilin keskellä. Ja mitä suuremmat palestiinalaisten siviilien ruumiskasat, sitä parempi Hamasille.

Hamasin porukka olisi helppo saada laivoihin ja ongelma ratkeasi jopa viikossa. Sitten voidaan taas alkaa puhua kahden valtion ratkaisusta, johon Israel ei varmasti suostu. Lähi- itä on täynnä pakolaisleireja, joten niitä uusia valtioita kurdeille, arabien eri uskonlahkoille, heimoille, kristityille ja jesideille voitaisiin samantien perustaa jopa kolmekymmentä (30).