Eilisiltana minua suorastaan syletti, kun näin tämän uutisen Hesarissa.

Ylen luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilen katsoo, että turvallisuusnäkökulmasta Israelin ottaminen mukaan Euroviisuihin oli virhe. 

Miten se islamilaisen terrorin pelko voi nyt Israelin syytä olla, koska onhan se ollut Ruotsissa tapissaan jo monta vuotta! 

Ville Vilenin ei ainakaan ulkonäkönsä perusteella luulisi olevan entinen pornotähti, kuten Ylen muusta moraalista vastaava Raakkeli Liekki. Median johtajana Vilen kuitenkin käsittää varmasti, että kun joitakin aikoja sitten yli 60% Suomen kansasta ei luottanut Yleen, niin tämän hänen lausuntonsa jälkeen se epäluottamus alkaa olla jo 70- 80%.

Valtion omistama Yle on kuitenkin ajautunut sellaisten ihmisten käsiin, jotka eivät välitä paskan vertaa Suomen ulkopolitiikasta, Suomen kansan mielipiteistä, eduskunnasta tai hallituksesta. Siinä voi tulla jossain vaiheessa yhtä katkera yllätys, kuin tuossa Suomen kansan Euroviisuissa Israelille antamassa valtavassa äänipotissa.

Viimeisen 15 vuoden aikana on kaksi kertaa viikossa tulevassa Jerusalem studiossa joka viikko pohdittu milloin Hamasin tai Hizbollahin jatkuva terrori räjähtää täydeksi sodaksi ja miten se hoidetaan. Ohjelmassa esiintyvät eri maiden kenraalit, tutkijat, suurlähettiläät ja muut asiantuntijat ovat pitäneet nyt käynnissä olevaa Gazan sotaa vain ajan kysymyksenä. 

Koska Hamas ja Hizbollah ovat lähes joka viikko ampuneet ohjuksia ja raketteja Israeliiin (15. 000) ja jo muutenkin pienen valtion rajaseudut ovat vähitellen muuttuneet asuinkelvottomiksi. Aina rakettisateen alettua on jopa miljoona ihmistä joutunut juoksemaan pommisuojiin, koska taivaalta sataa torjuntojenkin jälkeen tuhansia kiloja rautaromua laajalle alueelle.

Tosin viime vuosina on uskottu sen sodan syttyvän ensin vahvemman Hizbollahin kanssa. Ja lukemattomia kertoja Israelin eri hallitusten pää-, puolustus- ja ulkoministerit ovat julkisesti ilmoittaneet Israelin pommittavan Libanonin kivikauttakin kauemmaksi, jos Hizbollah hyökkää.

Nyt Israel on Gazassa näyttänyt myös Hizbollahille kuinka tosissaan he ovat. Ja Hamasin asevoima on tuhottava lopullisesti, koska sitä ympäröivien kibbutsien ja evakuoidun Sderotin (30. 000 as.) kymmenet tuhannet asukkaat eivät voi ennen sitä palata kauniisin koteihinsa ja hienoja puutarhojaan hoitamaan. Nämä perheet ovat nyt jo yli puoli vuotta kyhjöttäneet pienissä hotellihuoneissa ympäri Israelia.

Veikkaan tosin, ettei Israelin armeija löydä Rafahin tunneleista yhtään ainutta Hamasin terroristia. Sieltä löytyy vain uusi tunneli Egyptin suuntaan ja pitkä paskainen vana sen sisällä kertoo tapausten kulun. Sekin olisi tosin aivan hyvä ratkaisu.