Tässä Jarkko Tontti kertoo Verkkouutisissa totuuden asiantuntijoista, tutkijoista ja toimittajista. Omaa agendaa ajetaan kaunistellen, vääristellen ja totuudesta ei tietoakaan.

Me somelaiset ja Riikka Purra olemme olleet jälleen kerran aivan oikeassa! Älkää siis nielkö yhtään Hesarin, Ylen, jne, juttua, ennen kuin olette tarkastaneet faktat Somesta ja muista luotettavista lähteistä.

Näin kirjoittaa Jarkko Tontti:

Median kestosuosikki monessa muussakin asiassa on esimerkiksi sukupuolentutkimuksen professorina Tampereen yliopistossa toiminut Anu Koivunen, vain yhden esimerkin mainitakseni.

Toinen sukupuolentutkija Tuija Saresma on kuvannut Jyväskylän ylioppilaslehden haastattelussa omaa toimintaansa näin: ”Feministisenä tutkijana ja kulttuurintutkijana en väitä olevani puolueeton, vaan koen, että minulla on velvollisuus ottaa kantaa tutkimiini asioihin ja ilmiöihin. Feministinen tutkimus on kuitenkin keskeisesti maailman muuttamiseen ja parantamiseen pyrkivää”, hän sanoo.” ”Saresma näkee tutkimuksensa tapanaan harjoittaa aktivismia.”

Suuri osa kokeneemmista toimittajista on yhä sitä mieltä, että journalismissa pitää antaa faktojen puhua puolestaan. Nuoremmista sen sijaan yhä useampi ”…pitää tärkeänä puhua vähemmistöjen ja muiden marginalisoitujen ihmisten puolesta.” 60 prosenttia vastanneista toimittajista sijoitti itsensä poliittisesti keskustasta vasemmalle.