Kokoomuksen Häkämies suosittelee sosiaalidemokraatteja sanoutumaan irti presidentti Halosesta ja kehottaa Urpilaista tekemään äidinmurhan. Minä puolestani suosittelen Juttaa perehtymään Köyliönjärven historiallisiin tapahtumiin ja tekemään lallit noiden Sdp: n keulakuviksi nousseiden piispojen ja pappien kanssa. Jos niinkuin työväenpuoluetta halutaan esittää. Täysin pystymetsästä varapuheenjohtajaksi nousseesta Ilkka Kantolastakin on äänestäjille tullut lehdistä enemmän piispa Henrikkiä kuin mitään isä Camilloa muistuttava kuva.

Afrikkalaisen ajattelun mukaan ihmisen pitää elää elämänsä niin, että syntymäkoti näkyy aina kulloisenkin asunnon pihapiiristä. Minä olen jo 7 vuotta tehnyt töitä siten, että työmaa on näkynyt asuntoni ikkunasta: ensin rakensin vuoden palvelukeskusta ja sitten 6 vuotta kauppakeskuskorttelia tuohon naapuriin.

Tuo sopii myös hienosti ajatukseeni, että ihmisen hiilijalanjälki ei saa olla suurempi kuin saunan lauteille jäävä märkä läiskä. Tämän takia lainasinkin kirjastosta Kai Donnerin Siperian tutkimusmatkoistaan kirjoittaman teoksen ja hänen poikansa Jörn Donnerin kirjan Isän jalanjäljillä. Ensimmäinen kertoo mielenkiintoisia asioita Uralin takaisesta Venäjästä sata vuotta sitten ja jälkimmäinen nykypäivästä samoilla seuduilla. Lahjakkaan lapsen maineeseen noussut Jörn-poika valottaa lisäksi enemmänkin Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa. Luonnollisena osana noihin kirjoihin kuuluisi vielä Castrenin kertomukset omilta matkoiltaan Siperiaan, mutta ehkä se olisi jo liikaa yhdellä kertaa. Noissa erittäin mielenkiintoisissa kirjoissa oli paljon samojedien, ostjakkien ja tunguusien hillittömän juomisen kuvauksia, joten voisin tietysti pienenä yhteenvetona ja jo aivan alkuperäiskansojen keskinäisestä solidaarisuudestakin vetäistä kunnon nomadikännit ja möyrästää viikon tukka silmillä pitkin kyliä. 

Ilmastoa ajatellen nuo Donnerien Siperian kuvaukset olivat kuitenkin hyvä asia, enää ei tulisi mieleenkään lähteä käymään siellä vaan sain nauttia Jenisein jäiden lähdöstäkin ihan tuossa omalla sohvalla. Suurimman osan suomalaisten etelän matkoistakin voisi selvittää samalla tavalla; vanhemmat heittelisivät vain kotisohvalla Malibua naamariin ja video sahaisi sitä yhtä ja samaa Kanarian rantakatua edestakaisin. Lapsillehan on aivan sama missä he sitä tietokonetta hiplaavat. Säästyisi muutama tuhat litraa öljyä ja eikös tuo ala olla jo pikku pakkokin.