Minun yhden miehen tilitoimistollani on asiakkaana 54 pientä rakennus-, metalli- ja siivousalan yritystä, joten niiden kautta minä työllistän ja elätän 186 ihmistä, kertoo tilitoimiston omistava merkonomi Janipetteri Mähönen.

Yksikään merkonomi tai muuten täysijärkiseksi todettu ihminen ei kuitenkaan voisi antaa noin mieletöntä lausuntoa. Silti Helsinki ja helsinkiläiset tekevät niin vuodesta toiseen ja lehdet toistelevat rikkaan Helsingin elättävän muuta Suomea.

Helsinki ei ole mitään muuta kuin Suomen tilitoimisto. Suomen tasavallan hallinnon tarvitsemat tuhannet ja tuhannet virkamiehet ja asiantuntijat verotuloineen pitävät Helsinkiä pystyssä, samoin kuin kaikki kaupunkiin keskitetyt kulttuurielämän ja tutkimuksen laitokset. Ilmeisesti valtaosa helsinkiläisten palkoista ja siten myös Helsingin verotuloista tulee suoraan Suomen valtion budjetista.

Helsinki ei tarvitse ympärilleen mitään 1-2 miljoonan asukkaan metropolia, koska noille virkamiehille, heidän palvelijoilleen, hauskuttajilleen ja muille lakeijoille riittää paljon pienempikin kaupunki.

Yhdysvalloissa on 320 miljoonaa asukasta, mutta sen pääkaupungissa Washingtonissa vain 0. 62 miljoonaa asukasta. Maan suurimmissa miljoonakaupungeissa on kymmeniä kertoja enemmän asukkaita. Australiassa on 22 miljoonaa asukasta, mutta pääkaupunki Canberrassa vain 0. 345 miljoonaa asukasta. Samoin siellä on kymmeniä kertoja suurempia teollisuuskaupunkeja.

Nyt Suomeen voi tulla hallitus, jossa on kaksi selkeästi maaseutua ja maaseutukaupunkeja edustavaa puoluetta ja myös maaseudulla sijaitsevien teollisuuspaikkakuntien työläisiä ( ?! ) edustava sossut.

Helsingissä ei ole käytännöllisesti katsoen mitään teollisuutta, ainoastaan Suomen hallinto ja kalleimmat kultturielämän laitokset on haalittu sinne. Ja koska siellä asuu vain 10 % Suomen väestöstä, se ei periaatteessa tarvitse yhtään ministerin salkkua. Espoolainen ministeri Timo Soini ja vantaalaiset ministerit voivat tarvittaessa ajaa tuon venäläisestä arkkitehtuuristaan kuuluisan pikkukaupungin etuja.

Kepun ohjelmassa on jo hajasijoituksen jatkaminen ja perussuomalaiset, kuten sossutkin lähtevät innolla mukaan sellaiseen.

Muuten olen sitä mieltä, että maahanmuuton ja kehitysapujen tuominen hallitusohjelman kynnyskysymyksiksi on perussuomalaisilta paha virhe. Ne ovat lillukanvarsia katastrofin kokonaiskuvassa.

Lisäksi pitää muistaa, että mamu tulee ja mamu menee. Suomalaisista varmaan miljoona on aikoinaan muuttanut Ruotsiin, tehnyt siellä muutaman vuoden töitä ja palannut Suomeen. Espanjasta lähti talouskuplan puhjetessa muutamassa vuodessa miljoona siirtolaista. 

Eikä Suomi ole enää mikään houkutteleva hyvinvointivaltio: maassa on 500. 000 työtöntä, pelkästään pk- seudulla on 5. 000 suomalaista asunnotonta ja edullisia vuokra- asuntoja ei ole, eikä ikinä tule. Vihreätkin muka saarnaavat edullisten asuntojen puolesta, mutta juuri viikolla vihreiden edustaja torppasi heti alkuunsa ja vuosiksi Helsingin Vartiosaaren rakentamisen.