Erään kaverin tehtävänä on suorittaa betonivaluihin jääneiden "rotanpesien" paikkauksia. Hän vaeltelee ympäri työmaata kanniskellen mukanaan ämpäriä, jossa on aina kulloinkin tarvittavaa betoniseosta. Tämä sankari on kuitenkin läheinen ystävä "kuningas alkoholin" kanssa nautiskellen sitä lähes päivittäin. Niinpä joskus vatsan happotasapainon pettäessä hän joutuukin luikauttamaan pienet laatat laastiämpäriin. Tuollaisen häverikin sattuessahan täytyy tietysti tehdä uusi betonimassa, tai ainakin sekoittaa vanha huolellisesti uudelleen. 

Ovathan entisaikojen rakentajatkin käyttäneet laasteissaan kaikkea mahdollista; kiinalaiset pistivät aikoinaan hevosenjouhia sideaineeksi ja sotien jälkeisessä Suomessa käytettiin betoniraudoituksiin kaikki mahdollinen potkukelkan jalaksista lähtien. Niinpä tulevaisuuden arkeologit ihmettelevätkin, kuinka muinaiset suomalaiset nerokkaasti käyttivät makkarasoosia lattiabetonin kimmoisuuden lisäämiseen. Reipas lisäaineiden käyttöhän takaa HK:n sinisen säilyvän tuhat vuotta toimiston käytävässä.

Aikoinaan eräs mestari moitti rakentamani seinän olevan mutkainen, vaikka se oli suoraksi suunniteltu. Vastasin hänelle, että jos Jumala ei maailmaa luodessaan saanut luontoon yhtään suoraa viivaa, niin miten helkkarissa sitä voidaan minulta vaatia. Raamatussakin yhtenä ihmisen suurimmista synneistä pidetään juuri yritystä Luojaansa parempana elvistellä. Ja hänen poikansa Jeesus oli myös rakennusalan miehiä, joten liian ylivoimaisilla työsuorituksillani joku voisi luulla minun yrittävän saada Vapahtajamme näyttämään törö-timpurilta. Ei ymmärtänyt mestari tätä näkemystäni, luimisteli vain sillai ikävästi.