Monissa lehdissä on taas ollut otsikoita, jotka kertovat sairaanhoitajien avaavan palkkakuittinsa. Sitten ne eivät kuitenkaan ole avanneet mitään kuittia, vaan ovat kertoneet peruspalkkansa ja paljonko jää käteen. Ruotsissa oli täydellinen avoimuus palkkojen suhteen. Minäkin olin yhdessä työpaikassa, jossa kaikkien kuukausipalkat näki aina listasta seinällä.

Hoitajalakon on päätyttävä nopeasti, koska se tappaa muutamassa kuukaudessa enemmän kuin korona. Annika Saarikon suhtautuminen ja asian kommentointi on vetelää välttelyä. Tyttöhallitus siirtää nyt kaikki kyseenalaiset velkapotit budjetin ulkopuolelle. He eivät kuse housuunsa, vaan he kusevat käsilaukkuun.

Muiden julkisten alojen ryhtyminen lakkoon olisi lottovoitto kunnille, valtiolle ja Suomen kansantaloudelle, koska silloin ne säästävät miljardeja palkoissa. Nyt on pian alkamassa kesälomakausi, jolloin julkinen sektori halvaantuu muutenkin neljäksi kuukaudeksi. Julkisen puolen työntekijät voivat ottaa ne 6- 12 viikkoa kesälomaa, mutta ne eivät pysty ottamaan sitä viikon saikkua loman alkuun ja loppuun. Aivan kauheeta, APUVA!

Suomessa on hyvin pian käsillä hetki, jolloin on pakko ruveta käymään läpi samanlaista hevoskuuria kuin Tanskassa aikoinaan. Eläkeikä nostetaan muun Euroopan tasolle, työttömyyspäivärahoja ja sosiaalitukia leikataan, sekä Yleltä otetaan pois 200 miljoonaa ja sieltä lähtee 250 henkeä Pohjanmaalle uusia turvesoita avaamaan. Sosiaalituesta tulee vastikkeellista ja sitä saa vain tekemällä yleishyödyllistä työtä 40 h viikossa.

Tuonhan voi tietysti välttää paukuttamalla samaa velkarallia loppuun asti, mutta sitten tuleekin vastaan jo Kreikan malli!