Valtion omistama Finnair sai hallitukselta 700 miljoonaa euroa tukea, mutta kun mikään ei vaan riitä. Nyt yritys sanoo irti 600 ihmistä Suomessa, mutta vain 100 ulkomailla. Se kuvaa hyvin firmalta puuttuvaa yhteiskuntavastuuta. Lisäksi ilmeisesti tuhansia on lomautettuina Suomessa ja muualla maailmassahan ei sellaista järjestelmää edes tunneta.

Lomautukset ja lentoliikenteen raju väheneminen johtavat väistämättä myös suomalaisten lentäjien työpaikkojen menetyksiin, koska heidän pidempiaikainen maajalassa oleskelunsa vaatisi valtavan kalliit kertauskoulutukset ja puuttuvan yhteiskuntavastuun takia valtionyritys Finnair ei sellaisiin lähde. Samalla katoavat myös työpaikat suomalaiselta matkustamohenkilökunnalta ja pian saamme nähdä vain ulkomaisten lentofirmojen hyödyntävän tuhansilla miljoonilla rakennettua Helsingin lentokenttää.

Ponsse taas on suomalaisen yksityisyrittäjyyden ja isänmaallisuuden Talvisotaan verrattavaa sankaruutta, sekä suomalaisen osaamisen ja yhteiskuntavastuun riemumarssi. Ponssen valmistamat erilaiset metsäkoneet ovat alan miesten mukaan luokkaa Rolls- Royce ja Ferrari.

Einari Vidgrén perusti Ponssen metsäkonetehtaan Vieremän kuntaan vuonna 1970 ja siitä lähtien tämä yritys on ruokkinut ja vaatettanut Vieremän kunnan lisäksi puoli maakuntaa. 

Nykyisin Ponssea johtavat ja pyörittävät Einari Vidgrénin neljä poikaa, mutta hekin isänsä tiukan isänmaallista linjaa noudattaen. Innokkaana ravimiehenä tunnettu Einari sai aikoinaan jopa Suomen kaikkien aikojen suurimman ravivoiton (n. 0.5 milj. €), mutta senkin hän lahjoitti viimeistä senttiä myöten sotaveteraaneille.

Koronan takia myös Ponsse joutuu nyt lomauttamaan väkeään, mutta siellä sekin tehdään ennen kaikkea työntekijöitä ajatellen: kahdesta vuorosta siirrytään yhteen ja siis kaikki ovat vuoroviikoin lomautettuina.

Puola ja Viro saavat nyt jättimäiset EU- tuet ja todennäköisesti suuri osa suomalaisista konepaja- ja muista pienyrityksistä siirtyy näihin maihin lihavien EU- tukiaisten takia. Rysselin Tiltu Tuppurainen varmaan iloitsee siitä, mutta Suomen kansalle se tietää vain lisää köyhyyttä, keripukkia ja syrjäytymistä.

Sen sijaan Suomen tyttöhallitus satsaa ilmeisesti kymmeniä, jollei peräti satoja miljoonia kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneisiin ja siis laittomasti maassa oleviin "pakolaisiin" (Kela- turisteihin, suom. huom). Rahaa heidän työllistämishankkeisiinsa ammentavat Euroopan investointirahaston kymmenen miljoonan euron lisäksi muun muassa Sitra ja SOK. Työllistyminen takaa heti oleskeluluvan ja sen jälkeen onkin leveä tie Kelaan avattu. On nimittäin aivan turha väittää hotelli- ja ravintola-, siivous- ja rakennusalan tarjoavan vakituisia työpaikkoja.

Sen sijaan 90. 000: n kantakirjasuomalaisen nuoren miehen työllistämiselle tyttöhallitus ei uhraa ajatustakaan, jollei nyt sitten poliisin saamaa 5 miljoonan lisärahaa lasketa.

Lähes kaikki tämän hallituksen uudistukset ovat jo edellisten hallitusten päättämiä ja hallitus ”keskittyy laskentatapojen kiertelyyn”, vaikka tarvittaisiin aitoja työllisyyspäätöksiä epävarmuuden hälventämiseksi ja julkisen talouden tasapainottamiseksi kriisin jälkeisenä aikana. Huijausta, valehtelua ja maanpetosta, siinä hallitusohjelma tiivistettynä.

Voihan vi**ujen kevät tätä ämmien huijaushallintoa, joka ajaa koko valtakunnan syvälle suohon, kirjoitti eräs kiinalainen runoilija leskikeisarinna Cixin hallinnosta Qing- dynastian aikana ja samaa voi sanoa Suomessakin tänä päivänä. Leskikeisarinna Cixi tunnettiin armottomana despoottina ja ahneuden perikuvana.