Saksa otta vastaan 800. 000 pakolaista ja ilmoittaa siitä tulevien kustannusten olevan 10 miljardia euroa. Suomi ottaa vastaan 30. 000 pakolaista ja saksalaisen laskutavan mukaan se tulee maksamaan 375 miljoonaa euroa.
Saksan valtion budjetti on kuitenkin täysin velaton tai ylijäämäinen, kun taas Suomi joutui jo ennen pakolaisvyöryä lainaamaan 10% budjetistaan.

Maahanmuuttoa tutkivalla Riikka Purralla on realistiset mielipiteet omasta alastaan.

-Samaan kansalaiset ihmettelevät, miksi Välimeren yli tulevat turvapaikanhakijat ovat valtaosin hyväkuntoisia nuoria miehiä älypuhelimineen. Missä ovat heikot naiset ja aliravitut lapset?

–Mikäli humanitaarinen valtio oikeasti haluaisi pelastaa eniten kärsiviä ihmisiä globaalista etelästä, se ei kuljettaisi kehitysmaiden rikkaimpiin ja hyväosaisimpiin kuuluvia nuoria miehiä bussilasteittain yhtään minnekään. Se ei tarjoaisi toissijaisia eikä kansainvälisiä suojeluita ihmisille, joille muuten ei löydy oleskeluluvan takaavaa kategoriaa. Se ei kiertäisi omia säädöksiään tarjoamalla perheenyhdistämisten kautta tärkeimmän väylän pakolaisuudelle.

  -Jonkun persun näkemys voi olla kansainvälisen lain ja inhimillisen moraalin kannalta kuitenkin kaikkein perustelluin.

Valtakunnan Sovinisti Henry Laasanen puolestaan ihmettelee myös nuorten miesten (partalapsipakolaiset 16- 35v) yliedustusta turvapaikanhakijoissa. Vihreä Lanka tuomitsee jyrkästi Laasasen mielipiteet (kaikki), mutta hehkuttaa samalla tutkimusta, jonka mukaan suomalaisten miesten ulkomailta tuomat vaimot ovatkin ihmiskauppaa.

Mistä Suomi järjestää 10. 000 - 30. 000 edullista vuokra- asuntoa oleskeluluvan saaneille. Perheenyhdistämiset nimittäin moninkertaistavat tuon turvapaikan saaneiden pakolaisten ( 12% ) ja muun syyn ( 88% ) perusteella oleskeluluvan saaneiden määrän. 10. 000 asuntoa vaatii vielä 10. 000 taulutelevisiota ( min 42" ) ja tuhansien eurojen uudet kalusteet jokaiseen.

Ei mistään, koska tuollaisen vuokra- asuntomäärän rakentaminen romauttaisi omistusasuntojen hintoja 10- 30 % ja suurimmalla osalla kansaa on niissä heidän ainoa omaisuutensa. Yhä useampi kunnan asuntoa vuosia jonottanut köyhä suomalainen huomaakin luovuttaneensa sen unelmiensa kodin maahanmuuttajalle. Ja se on aivan eri asia kuin se, että  pääministeri Juha Sipilä luovutti oman ylimääräisen ja tyhjän asuntonsa.

Tosin nuoremmat ja hyvin koulutetut suomalaiset insinöörit, sairaanhoitajat etc muuttavat koko ajan kiihtyvällä vauhdilla pois Suomesta, mutta miten tämä maahanmuutto sitten parantaa huoltosuhdetta? Kymmenentuhannen insinöörin ja sairaanhoitajan tilalle saamme 10. 000 tiettyjen kulttuurien mamua, joista 4- 10 v kuluttua tuhat rupeaa ajamaan pizzataksia. Starttirahalla , 600€/kk .

Mitä tästä sitten opimme, missä oli pihvi?

-Suomalaiset hyväksyvät oikeiden lapsipakolaisten (alle 12 v) tulon äiteineen ja isineen, orpolapsista nyt puhumattakaan, mutta aikuisten, patalaiskojen miehenroikaleiden raahaaminen konkurssikypsään maahan on naurettavaa.
- Liemikilpikonnan nimi tulee välittömästi muuttaa kuningaskilpikonnaksi.