Sain liebster award haasteen blogiosoitteesta: http://saarahuhtasaari.vuodatus.net/

Kiitoksia haasteesta!

Idea: Haaste kulkee blogista toiseen ja haasteen saa aina alle 200 lukijan blogi. Eli tällä jaamme näkyvyyttä niin haasteen antajalle, kun haasteen saajille. Kiitä haasteen antajaa, vastaa hänen esittämiin kysymyksiin ja luo 11 uutta kysymystä. Sen jälkeen listaa 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia.
Vastaukseni haasteen esittäjän kysymyksiin:

1) Mikä on parasta blogissasi?

- Huumori ja rakennustyöläisen näkökulma suomalaiseen yhteiskuntaan, maailmaan etc.

2) Haluaisitko asua ulkomailla?

- Nuoruudessani asuin 5 v Ruotsissa ja se oli erittäin miellyttävä kokemus. Siihen aikaan kotiseutuni Lapissa ja koko Suomi kärsi toivottomasta työttömyydestä, joten tuo Ruotsiin muutto tarjosi mahdollisuuden säälliseen elämään. 

Töihin mentiin heti ja kieli opeteltiin vapaa- ajalla. Vielä tänä päivänäkin Ruotsi tuntuu toiselta kotimaalta ja aina tilaisuuden saadessani kiittelen Ruotsia ja ruotsalaisia hyvästä kohtelusta. 

Me emme halua mitään erikoisetuja, Suomi kelpaa sellaisena kuin se on, sen takia me olemme tänne tulleet. Näin sanoi eräs Suomessa asuvia venäläisiä edustava nainen jossain mamu- keskustelussa. Saman voisivat oppia myös maahamme tulevat nimeltä mainitsemattomat kansanryhmät (somalit, arabit ja muslimit yleensäkin!!), jotka eivät koskaan näe mitään hyvää tässä yhdeksi maailman parhaimmista rankatussa yhteiskunnassa.

3) Mitä kieltä haluaisit oppia puhumaan?

- Venäjää. Olen ollutkin kansanopiston kursseilla, mutta siihen se jäi.

4) Oletko koira vai kissa ihminen?

- Kissa. Aikoinaan asustelin pitkään parisuhteessa erään mirrin kanssa ja meillä oli aina kissa/kissoja. Helppo kotieläin: ei tarvinnut ulkoiluttaa ja oli vain tyytyväinen kun jätettiin pariksi päiväksi yksin.

5) Noudatatko sääntöjä?

- Noudatan tärkeitä sääntöjä. En kuitenkaan jää seisomaan punaisiin valoihin, jos muuta liikennettä ei ole. Kirvesmies joutuu työssään lähes päivittäin joustamaan, soveltamaan ja rikkomaankin sääntöjä, joten sama siviilissä. Terveellä järjellä ja terävän kirveen kanssa mennään.

Nuuskan kieltävää lakia pidän idioottimaisena ja voisin aivan hyvällä omalla tunnolla salakuljettaa tuota mustaa kultaa.

6) Mistä toivot, että sinut muistetaan?

- Blogistani. Olen asunut lukemattomissa paikoissa, muuttanut jatkuvasti, ystävät ja tutut ovat jääneet, joten kukaan ei itse asiassa tunne minua. Blogissani sain puheenvuoron, jota suomalainen työmies harvemmin saa nyky- yhteiskunnassa. 

7) Onko lasisi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä vai varastettu?

- Päätin aikoinaan pitää juomalasini tyhjänä. Tähänastisen elämäni lasi on täynnä kaikkea mukavaa ja loppu on sitten ihan itsestä kiinni.

8) Oletko käynyt Baselissa?

- En, mutta ruotsalaisessa bastussa kyllä.

9) Oletko aamu-uninen?

- Viime syksynä jouduin töihin lähdön takia heräämään joka aamu 4.30 ja se kyrsi suunnattomasti. Siis kyllä, olen aamu- uninen.

10) Oletko lukenut Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen?

- Olen. Tosin olen lukenut tuhansia kaunokirjallisia opuksia, eikä tämä Sinuhe ollut ihan minun makuuni.

11) Aiotko laittaa tämän haasteen eteenpäin?

- Ehkä en löydä ihan 11 sopivaa blogia, mutta ainakin muutamalle pistän.