Professorit Eero Paloheimo, Veli Pohjonen ja Pentti Murole ovat jo pitempään kehitelleet ajatusta pilottihankkeesta, jolla metsitettäisiin Sahelin alueella 100 kertaa 100 kilometrin alue. Hanke ei jäisi pelkästään metsittämiseen, vaan siihen kuuluisivat lopulta koulut, sairaalat, aurinkovoimalat, pienteollisuutta ja kaikenlainen infra.

He yrittivät saada asiaa liikkeelle jo edellisen hallituksen aikana ja nyt he ovat lähestyneet myös uutta pääministeriä Sanna Marinia. Nyt Suuri Vihreä Sanna voisi pistää vauhtia ilmastonmuutoksen torjuntaan, koska ei se Suomen autoilijoita rankaisemalla mihinkään ratkea. Autoilijoilta saadaan helposti satoja miljoonia lisää rahaa valtion kassaan, mutta ei kai se voi olla pelkästään sen Marinin ilmastopolitiikan päätarkoitus?

Nämä professorit eivät ole pelkästään suuria visionäärejä, he ovat myös käytännön tekijöitä. Veli Paloheimo on ollut vuosia kehittämässä ja paikan päällä toteuttamassa Etiopian ja Sudanin metsähankkeita, jotka ovat olleet suuri menestys.

Tuollainen pilottihanke saisi nopeasti mukaan muitakin maita, kuten kävi Etiopian maarekisteröinnin kanssa. Suomi aloitti homman muutamalla miljoonalla ja hankkeen hyödyt huomattuaan Britannia tuli mukaan 100 miljoonalla.

 

pentti%20murole.jpg

Siniset viivat Algeriassa ja Libyassa kuvaavat rakennettuja vesiputkia makean veden pumppaamiseksi rannikolle.

AfDB-Solar-Project_.jpg

Tässä kuva samalla alueella jo toteutettavana olevasta jättimäisestä aurinkoenergiaprojektista, joka tuo vuoteen 2025 mennessä sähköä 250 miljoonalle ihmiselle. Näin ollen osa näiden suomalaisten professoreiden suunnitelmasta on jo valmiiksi tehty.

Suomi rakensi aikoinaan kehitysapuna aurinkovoimalan Nicaraguaan. Voimalan rakentaminen annettiin urakkana suomalaiselle yksityiselle yritykselle ja se toteutui aivan loistavasti, kuten myös aikataulut ja budjetit pitivät. Samaa konseptia voitaisiin käyttää tässä professoreiden pilottihankkeesssa. Kehitysavusta ohjataan aluksi muutamia kymmeniä miljoonia jollekin YIT: lle, joka lähtee lukuisien suomalaisten aliuhankkijoiden kanssa toteuttamaan suunnitelmaa aavikolle.

Nykyinen Sanna Marinin hallitus on suunnannut kehitysavun painopisteen "seksuaali- ja lisääntymisterveydenhoitoon", joka kuitenkin vain pahentaa väestöräjähdystä ja ympäristötuhoa. Saavathan siinä tietysti sadat vihreät naismaisterit hyvän kehitysaputyöpaikan kauniissa Afrikassa, monta palvelijaa, hienot asunnot ja ne verovapaat nelivetomaasturit. Takaisin tullaan sitten viimeisillään tiineenä ja kymmenittäin mustan miehen sukua saa myös oleskeluluvan Suomesta ja kelan ikuisen ylöspidon.

Nyt pidetään tosin jo lähes varmana, että Marinin hallitus kaatuu näillä lumilla ja uusi PS, kokoomus, krisut ja kepu hallitus lähtee vauhdilla toteuttamaan tuota viisaiden professoreiden universaalia hanketta.

PS. Tuossa Pentti Murolen blogissa hän kirjoittaa erheellisesti tuon 10. 000 neliökilometrin hankkeen olevan Lapin läänin kokoinen, mutta sehän on vain kymmenesosa. Silloin tuo tarvittavien kaivojen määräkin on tietysti 250 kaivoa, eikä 2500. Blogeihin livahtelee aina virheitä, mutta nyt on todella pätevät professorit asialla!