Hallitus veti parissa päivässä läpi kehysriihen ja nyt on suorastaan nautinto seurata opposition ulinaa.

Ennen viime ek- vaaleja Sanna Marin toisteli moneen kertaan, että myös ruuan ja lääkkeiden arvonlisävero (alv) pitää nostaa Tanskan tasolle (24%) ja siis molempiin reilun 10% korotus. Näinhän ei nyt tapahtunut.

Marinin hallituksen ohjelmassa oli, että puolet nuorista hankkisi korkeakoulututkinnon vuoteen 2030 mennessä. Minkä helevetin takia? Ensinnäkin he aloittaisivat työnteon vasta 25- 30- vuotiaina ja sen jälkeen he voisivat kieltäytyä kaikesta muusta oppiarvolleen sopimattomasta työstä.

Sitten meille pitäisi haalia vielä enemmän ulkomaalaisia tavallisiin ja paskatöihin, vaikka sen varjolla tulleet eivät ole tähänkään päivään mennessä ruvenneet niitä töitä tekemään, vaan ovat jääneet Kelaan makaamaan.

Teollinen yhteiskunta ei nimittäin tarvitse kaiken maailman maistereita, vaan se tarvitsee pilvin pimein ammattikoulun tai oppisopimuksen kautta tulevia käytännön osaajia. Ja niistähän Suomessa tällä hetkellä se pula on.

Suomessa on jo tuhansia ja tuhansia sukupuolentutkimuksen maistereita, joita on koulutettu monilla kielillä. Se niiden turha koulutus voidaan lopettaa 20 vuoden ajaksi ja laitetaan sitten kompensaationa vaikka varrellinen taskupeili äitiyspakkaukseen.

Helsingin kaupungin vuokrataloyhtiö Heka nosti kerralla vuokriaan kymmeniä prosentteja ja jonkun muun puolueen tekemänä se olisi ollut kauhistuttava väestönvaihto ja etninen puhdistus. Luultavasti suuri osa heistä siirtyy Vantaan ja Espoon niskoille.