Espanjassa jaettiin kirjallisuuspalkinto Premio Planeta, joka oli tänä vuonna peräti miljoona euroa ja siis suurempi kuin Nobelin kirjallisuuspalkinto. Tänä vuonna sen sai nainen nimeltään Carmen Mola, jonka nimen tosin kerrottiin olevan erään yliopisto- opettajan pseudonyymi. Hän oli jo vuosia kirjoittanut erittäin suosittuja dekkareita.

Kuninkaan jakaessa palkintoa paikalle ilmestyi kuitenkin kolme miestä ja se sai feministit raivostumaan. He vaativat nyt palkinnon peruuttamista. Se palkinto kun oli jotenkin intersektionaalisessa feminismissä kiintiöity naiselle. Aivan samoin kuin meillä nousee hirveä haloo, jos Finlandia- palkinnon ehdokkaissa on liian monta miestä, tai jos se peräti myönnetään miehelle.

Suomessa ei voisi kuvitellakaan, että miehet alkaisivat protestoida naisten saadessa jonkin palkinnon, mutta feministeillä ei ole mitään perälautaa missään asioissa. Tarja Halosen taustajoukotkin aloittivat hirveän mustamaalauskampanjan Martti Ahtisaaren saadessa Nobelin rauhanpalkinnon. Joitakin vuosia sitten löysin asiasta monia linkkejä, joissa tunnetutkin kirjoittajat mustamaalasivat Ahtisaarta, mutta en nyt.

Pikapuoliin kantakirjasuomalaisten miesten kannattaakin siis ottaa itselleen naisen etunimi, jos haluavat saada jotain intersektionaalisen feminismin perusteilla myönnettävää palkintoa, vuokra- asuntoa, tai  vaikkapa sosiaalitukea normien mukaan. Mohammed olisi tietyti vielä parempi ja silti voisi arkioloissa käyttää sitä toista, suomalaista etunimeä.

Laitetaan tähän alle vielä kaksi mustaa Mannerheimia, joista toinen on virallisesti hyväksytty elokuvaksikin, mutta toinen kulttuurista omimista. Niitä katsellessaan ja miettiessään voi sitten ehkä jotenkin ymmärtää tätä intersektionaalista feminismiä. Toivottavasti ainakin, en minä tiijä!

must.jpgmusta.jpg