Tanskan keskuspankin  eilisen tiedotteen  mukaan maa on maksanut valtion velkaa takaisin kahden vuoden aikana liki  13 miljardilla  vuodessa Ukrainan sodasta  ja koronapandemiasta  huolimatta. Tanskan valtiolla on velkaa enää liki 43 mrd (vrt. paljonko nykyinen Suomen hallitus on ottanut velkaa).

Noin kirjoitti pari viikkoa sitten Seppo- Juha Pietikäinen US- Puheenvuorossa. Hän on pitkän työuran tehnyt kirjanoppinut, jonka ansioluettelo on pidempi kuin tyttöhallituksen ministereillä yhteensä.

Olenhan minäkin täällä monesti ihmetellyt, että meillä avustajineen 100 ahnasta suuta käsittävä hallitus ottaa 40 miljardia velkaa Ukrainan sodan ja koronan varjolla, mutta esimerkiksi Ruotsin valtio ei.

Satoja miljoonia lisää vuodessa pumpattiin kehitysapuun, vaikka niiden "lahjamuotoisten" rahojen tiedettiin menevän gepardihattujen taskuun. Kunnat olivat anoneet ja saaneet vuotuiset valtionapunsa vuonna 2021, mutta kuntavaalien alla sinnekin heitettiin ylimääräinen tuhat (1. 000) miljoonaa. Vain sen takia, että kepulien kannatukseen saatiin pari prosenttia lisää.

Nyt nuo samat naiset puhuvat, ettei leikata mistään vaan korotetaan veroja. No mutta hellan lettas sentään, eikös palkka- ja kulutusverojen nostot ole nekin leikkauksia, koska ne vähentävät (leikkaavat) ihmisten käytössä olevaa rahaa ja ostovoimaa!

Hyvinvointivaltio Suomea ei ole sentään vielä ihan kokonaan tuhottu, mutta toinen kausi tälle Saarikon ja Marinin porukalle tekisi sen varmasti. Muuten olen sitä mieltä, että ympäristöministeriö pitää ehdottomasti lakkauttaa ja se rakennuskin purkaa varmuuden vuoksi.

Tällainen ministeri Lintilän tililtä lähetetty kuva oli.