Vietin lapsuuteni ja pätkittäin nuoruuttanikin pienessä lappilaisessa kylässä. Siinä oli sitä tunturia ympärillä, joten kylässä oli satoja lomamökkejä ja yksi turistihotelli.

Jonain vuonna nykyisen Business Finlandin edeltäjä Kera (Kehitysaluerahasto) rupesi rakentamaan valtavaa kelolinnaa kylän reunalle. Siitä tuli aivan ylivoimaisesti suurin ja mahtavin kaikista kylän sadoista mökeistä ja mökkikylistä. Vaikka siellä oli esimerkiksi Rautaruukin (jo MYYTY, hallitus huom.) mökkikylä, joka tosiaan oli myös tavallisten kaivosmiesten ja masuunimiesten käytössä.

Mutta pitäähän sitä rahaa käyttää, kun on Kehitysaluerahaston projekti korkean työttömyyden kehitysalueella. Tuo Kelolinna kulki kaikissa papereissa ”Aboriginaalikylän monitoimitalo” nimellä. Kylällä tiedettiin jo varsin hyvin Helsingin herrojen roistomaisuus, joten tuolle ”monitoimitalolle” naurettiin. Ja niinhän siinä kävikin: siitä tuli vain etelän herrojen juopottelubordelli, ei kyläläisillä ollut sinne rakentamisen jälkeen mitään asiaa. Rakennusvaiheessa rahaa tosin poltettiin ihan Business Finlandin tapaan. Niilläkin miljoonilla olisi saanut nätin monitoimitalon, katuvalot ja vaikkapa palokunnan talon kylään, josta lähti joka vuosi nuorisoa Ruotsiin.

Valtiojohdon huoraamisesta onkin sitten kätevää siirtyä Yleisradioon, jonka kolumnien ja varmaan pitkälle ohjelmatuotannonkin eettisyydestä vastaa entinen Adult Movie Star (HUORA, suom. huom.) Rakel Liekki.

Ruotsin väestömäärä ja valtion vuosibudjetti ovat kaksi kertaa suurempia kuin Suomen väestömäärä ja vuosibudjetti. Silti Ruotsin Yleisradiota vastaavan Svt: n vuosibudjetti on hieman pienempi kuin Ylen vuosibudjetti. ”Suomi on maailmalla kokoaan suurempi” kirkuvat nämä tuppuraiset ja anderssonit, mutta ilmeisesti ainakin Suomen kansalaisten lompakot ovat kokoaan pienempiä.

Ylellä oli ennen jonkinlainen mökkikylä tuolla Espoon saaristossa ja on varmaan vieläkin. Sinne liikennöi kesäisin oikein Ylen oma pieni Ulpukka- laiva, joka kävi siinäkin satamassa missä minulla oli venepaikka. Pitäähän henkilökunnan saada rentoutua sata vuotta vanhojen mustavalkoisten filmien esittämisen välillä. Tosin Radion sinfoniaorkesterin prameassa Musiikkitalossa ei käy ketään, joten tuo kuultavaksi tarkoitettu orkesteri soittaa pari kertaa viikossa näköradion puolella. Samalla logiikalla Rakel Liekin pornoelokuvia voitaisiin esittää radiossa, ei siinä visuaalisen kokemuksen puuttumisessa mitään menetä.

Tuo kenttäpiispa Pekka Särkiön blogi Kotimaa- lehdessä oli mielenkiintoinen tapaus. Mitähän Maria Berija Ohisalo sille tekee! Poistaako vain mahdollisen lehdistötuen, vai lakkauttaako Kotimaa- lehden kokonaan! Puolustusvoimia on ehkä vielä vaikea lakkauttaa, koska ne Marian irakilaiset divisioonat ovat koronan takia jumiutuneet Turkkiin. Tällaisissa Pekka Särkiön tapaisissa jutuissa tutkinta etenee vauhdilla ja tuomiot on jo etukäteen päätetty Kallion huorakortteleissa.