Jotenkin tuo Matti Nykäsen kuuluisa lausahdus tuntui nyt aivan erityisen sopivalta otsikolta.

 

Olisi  tuhannen taalan paikka, että Suomi käyttäisi vääntömomenttia tässä tilanteessa, jotta saataisiin muutkin euromaat mukaan Portugalin tukemiseenTakaajien vastuun lisäksi myös sijoittajien vastuuta pitäisi lisätä. Näin lausuu Sauli Niinistö ja tarkoittaa perussuomalaisten maailmalla aiheuttamaa hämmennystä. Puola, Iso- Britannia ja monet muut maat ovat EU: n yksimielisyyden periaatteella kiristämällä saaneet itselleen suuria etuja, joten miksipä ei Suomikin voisi näin tehdä. Mallioppilaana ei ole mitään saatu, mutta maksatettu omille kansalaisille maltaita milloin minkin järjettömän direktiivin määräysten täyttämiseksi.

 

  Tuo Suomessa aikoinaan niin paljon  suuria tunteita herättänyt nuuskadirektiivi suivaisi minua aivan erityisesti, koska olen kotoisin Tornionjokilaaksosta missä nuuskan käyttö oli aivan yleistä. Onhan se nyt kuitenkin nikotiiniriippuvaisille paljon vähemmän epäterveellistä kuin tupakka. Aivan sama asia kuin jos käytäisiin kieltämään joku tietty olutmerkki, vaikkapa nyt Lapin Kulta.

 

  Tervetuloa siis toukokuussa Kauppatorille hurraamaan ensimmäiselle Ruotsista maahamme saapuvalle nuuskalaivalle! 

 

  Ei se nyt ainakaan huonommaksi voi mennä, taitaa olla yleisin kuulemani kommentti persujen vaalivoiton johdosta. Osmo Soininvaaran nousu eduskuntaan ja koko vihreiden ryhmän muuttuminen tapahtui liian myöhään, ei tuota nykyistä kokoonpanoa enää niin moni vastustaisi. Sen politiikan uskon olevan aivan erilaista ja enemmän vallitseviin realiteetteihin perustuvaa. Eduskunnan jättäessäänhän Soininvaara totesi syyksi sen, että politiikka oli sieltä ulkoistettu virkamiehille. Tuolla foorumilla oli silloin jo monia vuosia jauhettu hedelmöityshoidoista, vaikka olisi pitänyt käsitellä viisimiljoonaisen kansan budjettia, lakeja, terveydenhoitoa, koulutusta ja miljoonaa muuta asiaa. Sinnemäki ehtikin jo surra, että sukupuolineutraali avioliitto tuskin edistyy tällä vaalikaudella. Säästyimme siis paljolta ja ehkäpä 250 000 työttömän asiallekin jää nyt enemmän aikaa.

 

Nyt väistyvän sinivihreän hallituksen tilalle saamme luultavasti punaniskahallituksen, kirjoittaa Ruukinmatruuna.