Tarja Halonen puhui uudenvuodenpuheessaan kauniita sanoja suvaitsevaisuudesta ja sehän on aina vain hyvä asia. Mitä hän tällä suvaitsevaisuudella tarkoitti, se onkin sitten jo toinen asia. Kerron tässä pieniä esimerkkejä käytännön elämästä, jotka olen kertonut jo aiemminkin.


Joitakin vuosia sitten tässä asuintalossani asui lyhyen aikaa eräs muslimimies suomalaisen vaimonsa kanssa. Sosiaalisena ihmisenä tervehdin heitä aina pihalla ja  kerran hänen vaimonsa (suomalainen nainen, siis) soitteli minulle pesutuvan varauksista. He kun varasivat pesutuvan joka perjantai-illaksi, vaikka heillä olisi kokonaan kotona olevina ollut kaikki päivät aikaa pestä pyykkiä. Meille työssäkäyville aikoja olisi riittänyt aivan liian harvoin. Minulla sattui olemaan silloin pieni matka edessä jo seuraavana päivänä ja niinpä tämä nainen luovutti puolet ajastaan käyttööni.


Parin tunnin ajan pesimme pyykkiä yhdessä ja meillä oli oikein vapautunut tunnelma. Minä kerroin tuolle keski- ikäiselle naiselle parhaat vitsini ja hän palkitsi ne raikkailla naurunhelähdyksillä.


Muutama päivä myöhemmin tämä nainen soitti minulle ja pyysi menemään pihalle miestään tapaamaan, tällä kun olisi asiaa. Oletin kyseessä olevan auton käynnistäminen kaapeleilla, tai jotain tyypillistä naapuriasiaa. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan tämä arabi rupesi pitämään minulle ankaraa puhuttelua. Sormi pystyssä ja isännän elkein. You don`t speak to my wife, if you talk, you talk to me! UNDERSTAND! Toivuttuani hämmästyksestäni haistatin miehelle kamelinpaskat ja sanoin Suomessa aina puhutun naisille ja tullaan puhumaan vastakin.


Myöhemmin hän otti minusta valokuvia tuossa pihalla ja lupaa kysymättä tietenkin. Niiden käyttötarkoitusta saattoi vain arvailla, mutta hieman se pisti miettimään. Soitin asiasta poliisillekin, joka tietysti kehotti vain tarkkailemaan tilannetta. Ei tuo asia sen pidemmälle eskaloitunut, vaan he muuttivat pois.


Miten sitten voi onnistua suomalaisten ja muslimien asuminen samassa talossa. Miespuolisilla muslimeilla ja naispuolisilla suomalaisilla on täydet Suomen perustuslain takaamat vapaudet: he voivat vapaasti seurustella keskenään, solmia parisuhteita ja elää niin kuin tasa- arvoisessa Suomessa kuuluukin elää. Naispuoliset muslimit ja miespuoliset suomalaiset taas joutuvat noudattamaan muslimikulttuuriin kuuluvia ankaria sääntöjä, eikä minkäänlainen kanssakäyminen ole sallittua. Muslimimiehet napsivat vain rusinat suomalaisesta vapaudesta ja tasa- arvosta. Asu siinä sitten!


Tätä Tarja Halonen varmaan tarkoitti suvaitsemattomuudella: on törkeää haistattaa kamelinpaskat maahanmuuttajalle.


Naapurinani on jo lähes kymmenen vuoden ajan ollut myös inkeriläinen mies venäläisen vaimonsa ja lastensa kanssa. Olemme tapailleet lukemattomia kertoja toistemme luona, syöneet ja juoneet yhdessä, veneilleet ja kalastelleet. Antaneet vuorotellen virtaa toistemme autoihin ja kaikenlaista mahdollista mitä nyt normaaleihin naapuruussuhteisiin kuuluukin. Olemme monia kertoja väitelleet tulisesti politiikasta, suuttuneet ja leppyneet. Vakiotervehdykseni heille on: priviet, kotiryssät ja se naurattaa heitä aina yhtä paljon. Minua ei haittaisi yhtään, vaikka talomme asukkaista puolet olisi heidän kaltaisiaan maahanmuuttajia. He edustavat toista kulttuuria, mutta kunnioittavat myös meidän kulttuuriamme.