Voitaisiinko kuvitella, että jonkin suomalaisen kylän vierestä kulkisi hieno valtatie, mutta silti kylän asukkaat rämpisivät metsiä pitkin? Kyllä voidaan, ainakin jos katselee Pohjois- Euroopassa risteilevää kaasuputkien verkostoa ja Suomen energiapolitiikkaa.

Saksalaiset eivät rakenna uusia ydinvoimaloita, koska he ostavat kaasua Venäjältä. Suomenlahden uusi putki tulee kulkemaan vain muutamien kymmenien kilometrien päässä Helsingistä ja tarvittaessa Nord- Streamin lahjoma Lipponen olisi varmaan vetänyt sen vaikka oopperatalon läpi. "Suomi ei voi kumartaa länteen, koska samalla tulisimme pyllistäneeksi itään", oli yleisesti käytetty lausahdus Kekkosen aikaan. Nyt meillä on kuitenkin naispresidentti ja ulkoministeriön anatomiantutkijat ovat huomanneet sen olevankin parasta mahdollista ulkopolitiikkaa.

Pohjanmereltä on rakennettu monien tuhansien kilometrien pituisia kaasuputkia Englantiin ja muualle Eurooppaan. Syvällä merenpohjassa kulkevia, joten ei tuo Suomenlahden putki mikään ainutlaatuinen kokeilu ole. Barentsinmeren kaasukentillä käytetään jo nyt aivan uudenlaista tekniikkaa, jossa tuotantolaitokset sijaitsevat veden alla. Suuremmat rakennelmat taas on sijoitettu mantereella, eivätkä ne näin häiritse arktista luontoa.

Shtokmanovin kaasukenttä sijaitsee 600 km Murmanskista koilliseen ja Nord- Stream kaasuputki vedetään nimenomaan sinne Suomen itärajaa seuraillen. Tuo kenttä on käytössä mahdollisesti jo 2013 ja norjalaiset ja ranskalaiset omistavat 49 % sitä hyödyntävästä yrityksestä. Luulisi suomalaistenkin kannattavan investoida parin ydinvoimalan verran rahaa sinne, saaden vastineeksi kaasua ja erilaisia rakennusurakoita teollisuudelle. Projekti nimittäin kärsii juuri rahapulasta ja Muurmannin alueen vaurastuminen heijastuu ensimmäiseksi Suomeen.´

Minkä helvetin takia Suomi on Pohjois- Korean lisäksi yksi harvoja valtioita maailmassa joka vielä tuhertaa ydinvoiman kanssa, eikä meillä muka ole käyttöä maakaasulle. Olkiluodon ydinvoimalan viivästyksistä tulee vielä miljardien lisälasku ja sen maksavat suomalaiset kuluttajat. Paperiteollisuudestamme suuri osa siirtyy Ruotsiin ja nyt meidän pitäisi vielä rakentaa ydinvoimaa sitä siellä pyörittämään.

Jossain sanottiin, että jos koira oudossa tilanteessa ei tiedä mitä tehdä, niin se alkaa nuolla muniaan. Tuo pätee myös maamme hallitukseen ja erilaisissa television hupiohjelmissa keikoileviin "kansanedustajiimme".