Tänään MOT: ssa oli jälleen asiaa rakennusalan karmeasta todellisuudesta Suomessa. Rehellisillä suomalaisilla rakennusalan yrittäjillä ei ole enää mitään mahdollisuuksia saada töitä pääkaupunkiseudulta. Nyt täällä on tapahtunut se, mitä minä olen jo kahden vuoden ajan ennustanut. Eikä siinä mitään ennustajan lahjoja tarvittu, vaan yksinkertaista päässälaskutaitoa.


1. Vaihe

 Ulkomaalainen halpa työvoima valtaa markkinat ja suomalaiset rakentajat jäävät työttömiksi. Viroon rekisteröityjen firmojen ja hämärien yrittäjien työ on halpaa vain sen takia, ettei minnekään makseta veroja tai muita maksuja.


Kyseessä on win- win tilanne, jossa köyhien maiden työläiset saavat sentään jonkinlaisen elannon ja suomalaiset saavat edullista työvoimaa. Sanoivat kukkahattutädit.


2.Vaihe

Palkkojen pudottua täysin elinkelvottomiksi myös suomalaiset rakentajat siirtyvät pimeisiin töihin ja nostavat siinä ohessa päivärahaa ja erilaisia yhteiskunnan tukia.


Onx ne tosiaan noin ahneita, eix niillä ooo siis mitään moraalia!


3. Vaihe

Yhteiskunnan menetykset ovat pelkästään rakennusalalla 200- 500 miljoonaa euroa vuodessa ( 2-3 musiikkitalon hinta), joten jostain on alettava leikata ja ainoa mahdollisuus on julkinen sektori. 


Mix juuri mun työpaikka meni hei, kaupassakäyntiavustajia tarvitaan aina. Eix tosiaan kukaan tajuu mitään! Kyseessä on nyt jo WIN-win tilanne, jossa kakku jaetaan aina vain harvempien kesken, mutta koko ajan laajeneva köyhien joukko tappelee murusista.


Seuraavien vaalien jälkeen perustettava hallitus aloittaa massiiviset julkisen sektorin leikkaukset: britit, espanjalaiset ja muut näyttävät jo mallia. Siinä voi pesuveden mukana mennä Suomen vielä kohtuullisen hyvä julkinen terveydenhoitokin. Tähän on tultu.

 

Tämä ei tietystikään ole mikään minun toivomuslistani, vaan näin pahalta tilanne nyt vain näyttää. Hyviä vaihtoehtoja oli aikaisemmin vielä runsaasti, mutta nyt kaikki on jo myöhäistä.