Attendon lääkäriasema K: n kaupungissa.

- Hyvää päivää vaan rikoskomisario Jorma Korpinen ja rouvalle myös! Minähän pyysin ottamaan vaimonne mukaan ja kohta selviää miksi näin.

Te kävitte siinä työterveystarkastuksessa, missä tutkittiin kaikki mahdollinen ja otettiin vielä se pään magneettikuvaus, kun oli ollut se pyörtyminen viime kesälomilla.

Nyt minun on valitettavasti kerrottava, että sieltä aivoista löytyi noin rusinan kokoinen kasvain. Olen näyttänyt kuvat ja keskustellut asiasta kahden aivokirurgin kanssa ja ennuste on hyvin huono. Kasvaimen sijainnin vuoksi sitä ei päästä leikkauksessa lähellekään, eikä sille voida tehdä mitään.

Te olette vasta reilut viisikymppinen, mutta nyt on parasta pistää paperit kuntoon. Te voitte elää vielä 20 vuotta, mutta tuollainen kasvain voi äkkiä muuttua agressiiviseksi ja silloin puhutaan enää kuukausista.

Rikoskomisario Jorma Korpinen tuijotti sanattomana vauvanposkista mieslääkäriä ja hamuili vasenta kainaloaan. Virantoimituksessa siellä oli pistoolikotelo, mutta ei nyt.

Kuukautta myöhemmin Korpinen oli taas saman lääkärin vastaanotolla.

- Jaha, Korpinen, olitte soitellut. Olin tuossa Skotlannissa lääketehtaan koulutusmatkalla ja käytiinpä siellä viskitehtaassakin. Ja mikäpä se miestä painaa?

- Joo, tehän otitte tuon minun terveyteni ihan suurennuslasin alle ja ajattelin jos  vastapalveluksen.

- Se sopiskin hyvin, kun tuo verottaja perää niitä lääkefirman palkkioita jumalauta 10 vuoden ajalta. Muutama vaivainen kymppitonni vuodessa ja kun pitää koko aika opiskella niitä sen firman esitteitä ja sumplia tavaraa resepteille.

- Viimeksi te pyysitte minua ottamaan vaimonkin mukaan tuomiota kuulemaan. Minä en tietenkään pyytänyt teidän vaimoanne mukaan, mutta vein hänelle samat dokumentit kuin on tuossa pöydällä ja puhuimmekin niistä.

Poliisina minä selvittelin vähän tuota teidän historiaanne. Te olette usein ollut noilla lääkefirman ulkomaanmatkoilla ja aina ilman vaimoanne. Te olette kahdeksan kertaa jakaneet hotellihuoneen kuopiolaisen naislääkärin kanssa. Minna Pystynen, teitä 20v nuorempi, nyttemmin naimisissa ja kahden lapsen äiti.

- Mitä pirua nyt, eihän tässä ole päätä eikä häntää! Vaimolle dokumentit!

- Kyllä siinä nyt vain on, minulta tutkittiin pään toimintaa ja teiltä häntähommia. Minkä jeesuksen kristuksen perkeleen takia teidän piti kertoa siitä rusinasta aivoissa, kun ette kerran pystyneet sille mitään tekemään.  Ja vaimo saatana piti vielä ottaa mukaan, olisin voinut edes sille jättää kertomatta. Nyt sitä itkee ja lapsetkin surevat.

Olisin jumalauta painanut rauhassa rikospoliisin hommia vielä vuosia ja hyvässä lykyssä kuollut sankarina luoti ottassa. Nyt liikennepuolella sakkovalituksia pyörittelen. Te annoitte minulle elinaikaa muutamasta kuukaudesta 20 vuoteen. Vaimonne puheista käsitin, että teillä on enää muutama päivä avioliittoa jäljellä. Olette noiden verosotkujen jälkeen siirtänyt kaiken omaisuutennekin vaimon nimiin, joten tulee ainakin helppo muutto. Tässä sitä on nyt sitä ihmislähtöistä asiakaspalvelua molemmille, saatana!

Minkä takia lääkärin pitää tosiaan kertoa tappavasta taudista, jos sille ei voida mitään? Ja kerrotaanko pienille lapsille myös niin järkyttävä asia, kun heillä voisi olla vielä vuosia hyvää elämää ja toiveikasta paranemisen odottelua. Lääkärikunta vielä vastustaa eutanasiaa kuolemansairaille, koska heitä löysässä hirressä roikottamallahan ne parhaat tilit tehdään. Hippokrateen valasta en löytänyt vastausta tuohon asiaan, mutta muuten sen perusteella nykyisestä  Suomen lääkärikunnasta suurimman osan voisi vetää hirteen. 

- Jaaha Nils- Aslak, eihän sieltä aivoista mitään löytynyt. Kaikillahan sitä pikkuryppyä, turha niitä on vatvoa ja kaivella. Jätätte vaan ne raittiushommatkin vähemmälle ja nautitte elämästä. Viinan vaaroja liioitellaan, eihän nyt hyvän konjakin makua suussa mikään voita. Ja thaimaalaisen vaimon hommaatte, se nuorentaa.