MTV : n uutisissa oli eilen verohallituksen ylitarkastaja Sari Wulff kertomassa ulkomaalaisten rakentajien veronumeroista ja uutinen oli yhtä objektiivinen kuin aikoinaan uutiset venäläisten suurhyökkäyksestä Kannaksella.

-Suomessa jo yli 14. 000 ulkomaalaisella rakennusalan työntekijällä on veronumero ja tuloja on kertynyt 160 miljoonaa euroa, kuului MTV: n uutinen.

-Ensinnäkin, jo viime vuoden lopussa noita veronumeroita oli 53. 000, eivätkä ne ole ainakaan vähentyä voineet. Tuo 160 miljoonaa oli näiden rakentajien Suomesta saamat ja ilmoittamat tulot, eivät ne mitään valtion saamia verotuloja olleet. Kiusaantuneen oloinen verohallituksen edustaja selitti, etteivät monet ulkomaalaiset maksa verojaan Suomeen ja katsojalle jäi sellainen käsitys, että muualle kyllä maksavat. Verohallituksen edustaja ei siis missään vaiheessa maininnut maksettujen verojen määrää, koska ilmeisesti se oli niin mitättömän pieni.

-Suomessa jo 53. 000 ulkomaalaisella rakennustyöläisellä on veronumero, mutta vain 14. 000 heistä ilmoittaa tulonsa Suomen verottajalle ja maksettujen verojen määrä on niin pieni, ettei sitä kannata edes mainita. Tuollainen olisi ollut rehelllinen uutinen asiasta, mutta siihen Mainos- TV ei pystynyt.

Noh, ensi heinäkuussa tulee taas uusi mullistava järjestelmä, jolloin tuo miljardeja maksava rakennusalan harmaa talous saadaan kuriin. Ensi heinäkuussa, ensi syksynä, tänä keväänä,  heti kesäkuun alusta, huomenna , joulukuun alusta ja sitten enkeli tulee korjaamaan asian: tuollaisia lupauksia me suomalaiset rakentajat olemme kuunnelleet viimeiset 10 vuotta ja saamme ilmeisesti kuunnella aina maailman tappiin.

Joka vuosi muutaman Lastensairaalan ja Musiikkitalon hinta verotuloja katoaa taivaan tuuliin. Nyt onneksi julkinen sektorikin on tullut mukaan säästötalkoisiin ja kymmenettuhannet irtisanotut naiset uhraavat hyvinvointinsa yhteisen Eurooppamme alttarille.

Ansioituneiden naistutkijoiden armeijastammekin suurin osa irtisanotaan ja joku mullistava tutkimus Naisen euro on 80 centtiä jää kesken. Lopputilin jälkeen naistutkijan euro onkin sitten enää 20 centtiä, mutta globaalitaloudesta ja rajattomasta Euroopasta iloitseva naistutkija voi aina riemuita: ketään ei jätetä yksin, minunkin pöydässäni syö virolainen rakennustyömies!