Suomi- neito seisoo nyt jyrkänteen reunalla ja Moskovan kaasumiljonääri Paavo Lipponen yrittää jo työntää sitä alas!

Uusien rakennuslupien määrä on vähentynyt 16% ja rakentamatta jätettyjen valmiiden lupien kanssa voidaan rakennusalan ennakoida romahtavan 50- 92%. Helsingin Jätkäsaareen on jo pitkään rakennettu valmiiksi slummiksi suunniteltua lähiötä, jossa kokonaisten korttelien rakentaminen pysähtyi.

Näin kävi rakennusalalla jo muutamassa kuukaudessa myös reilut 30 vuotta sitten Suuren Laman alkaessa. Minäkin otin silloin vielä urakan kerrostalon vesikatosta, vaikka keikan ulosmaksu (takuupalkka) putosi 30 markkaa tunnilta!

Rakennusalalla työttömiksi jääneiden määrä voidaan kertoa ainakin kymmenellä ja siten saadaan selville romahduksen kokonaisvaikutukset yhteiskunnalle. Se kertoo vielä enemmän suomalaisen yhteiskunnan toivottomasta tilasta ja kansalaisten kadonneesta "vauraudesta" (velkaa velan päälle, toim. huom.).

Ne rakennuksilta työttömiksi jäävät ovat kuitenkin enimmäkseen sitä Orpon ihailemaa ulkomaista halpatyövoimaa, joista suurin osa poistuu hintatasoltaan edullisiin kotimaihinsa viettämään korkeaa elämää Suomen työttömyyskorvauksilla. Suomi kun on ainoa valtio maailmassa, joka maksaa kaikki korvaukset ja avustukset myös ulkomaille. Mutta edes täältä ostetun ja täällä syödyn ruuan alvia heiltä ei enää tule Suomi- neidon tyhjään kassaan.

Suuret suomalaiset vuokrataloyhtiöt Kojamo ja Sato ovat nekin jo pääosin ruotsalaisessa omistuksessa, kertoo Hesari ja se yllätti minut. Miljardeja valtion asumistukirahoja on siis laivattu konttikaupalla Ruotsiin ja naurettu päälle: helan går, trallerii, tralleraa! Banaanivaltioista vietiin sentään vain pelkkiä banaaneja, mutta kun meiltä viedään selvää rahaa! Ja Sanna Marinin hallitus on vielä luovuttanut kymmeniä tuhansia ylimääräisiä miljoonia verojen keruun lopettaneille Välimeren maille ja gepardihatuille!