Pelkät Lappiin suuntautuvat lentomatkat vievät reilulta 250. 000 ihmiseltä elämän edellytykset tässä maailmassa, väittää naisten Ylellä tutkijatohtori Michael Lettenmeier.

Millä helevetin tavalla, minä kysyn vaan. Voisiko vaihteeksi ajatella asiaa myös niiden 178. 522 Lapissa asuvan kannalta, joista suurin osa saa elantonsa matkailusta ja joille muillekin Lapin pysymisen asuinkuntoisena matkailu on mahdollistanut.

Yle puhuu tuosta päivämatkailusta, mutta se on vain muutama lentokoneen lasti vuodessa. Tytti Tuppuraisen ja Tytti Yli- Viikarin miljoona lentopistettä kummallakin ovat jo enemmän tuhoisia.

Lapin matkailussa on Ylelle yksi valtava ongelma: Sen tuottamat 3. 000 miljoonaa euroa eivät tule Helsinkiin, vaan ne jäävät Lappiin! Nuo tuhannet miljooonat eurot leviävät kuin tomusokeri kautta laajan Lapinmaan ja niitä löytyy kaikkien lappilaisten taskuista.

Paljon kohkattu peliteollisuus työllistää Suomessa 3. 000 henkeä, mutta Lapin matkailu työllisti jo vuonna 2019 kaikkineen 11. 000 henkilötyövuotta. Nyt voimme arvioida tuon luvun olevan 5- 6 kertaa enemmän kuin peliteollisuudella.

Suomella on vain yksi ulkomaista valuuttaa tuova brändi ja se on Lappi & Joulupukki. Vuosikymmeniä Ruotsi, Norja ja Suomi kilpailivat Joulupukin ja omien Lappiensa nostamisesta maailman tietoisuuteen, mutta Suomen Lappi voitti kisan 15-0 molempiin suuntiin.

Tuo tutkija Lettenmeierin järjetön väittämä perustuu Lapin lentoliikenteen saastuttavaan vaikutukseen, mutta sitä laskentakaavaa käyttäen voidaan suoraan sanoa Helsingin ja helsinkiläisten tappaneen 350 mijoonaa ihmistä Afrikassa ja Aasiassa.

Samoin Helsingin venäläistä hiilivoimaa käyttävät kaukolämpö- ja sähkövoimalat ovat tappaneet miljoonia ihmisiä vuosien mittaan. Sen sijaan Lapin kymmenet täysin puhdasta sähköä tuottavat vesivoimalat (kuva alla) ovat Lettenmeierin kaavalla laskettuna luoneet elämän edellytykset 150 miljoonalle ihmiselle tässä maailmassa.

Muutama vuosi sitten Rovaniemen turisteista suurin ryhmä oli kiinalaiset, mutta toiseksi suurin ryhmä oli israelilaiset. Suomen Lappi on enää ainoita harvoja paikkoja maailmassa, missä juutalaiset katsovat olevansa täysin turvassa. Nyt sekin on muuttunut, kun Helsingin somali-, arabi- ja afrikkalaistaksit ovat rynninet sinnekin riehumaan.

 

lapin%20matkailu.jpg

Tässä Lapin vesivoimalat, jotka tuottavat täysin puhdasta sähköä!

lapin.jpg