Kissa voi olla minkä värinen tahansa, kunhan se pyydystää hiiriä. Näin totesi Deng Xiaoping aikoinaan ja sitä riensi Paavo Lipponenkin toistelemaan. Dengillä ja kommunisteilla oli kuitenkin silloin ehdoton valta maassaan, eikä kiinalaisilla suurkapitalisteilla ole vieläkään mitään asiaa vallan kammareihin. Kiinalainen kissa voi siis edelleenkin pyytää vapaasti hiiriä, mutta tarvittaessa väärän väriselle kissalle laitetaan kello kaulaan. Tai peräti naru kaulaan, ei siitäkään kauan ole kun niin vielä tehtiin.

Suomen hallituksissa taas voi olla minkä värisiä hiiriä tahansa, kunhan ne vain nuolevat kapitalistikissan p_rsettä. Tätä venäläisen kaasuyhtiön logoa kantava Paavo ilmeisesti tarkoitti.
Lipponen vaatii julkisen talouden kuntoon laittamista raakaa porvaripolitiikkaa käyttäen: yksityistämistä, ulkoistamista ja pienipalkkaisten irtisanomisia ja lomauttamisia. Muissa Euroopan maissa on jo leikattu hyväpalkkaistenkin etuja, mutta tätä ei Suomessa varmasti edes harkita.

Oliko tuo Kreikan avustaminen tosiaan niin naurettavaa, että 8 miljardia noista rahoista käytetään aseostoihin. Saksan apupaketin ehtona olivat noin mittavat asetilaukset. Hyvä heille, mutta suomalaiset veronmaksajat kiristävät taas vyötään. Nuo Välimeren maissa tehdyt säästöpäätökset ovat mitä ilmeisimmin vain muulle Euroopalle tarkoitettua rummutusta, eikä niitä ole aikomustakaan toteuttaa käytännössä.