Ensimmäiset kahdeksan kuukautta hallitus käytti vain edellisen hallituksen päätösten purkamiseen, eikä niiden tilalle keksitty mitään uutta. Nyt ministeritytöt ovat jo puoli vuotta seisseet television suorissa lähetyksissä ja lukeneet virkamiesten kirjoittamia itsestäänselvyyksiä sisältäneitä tiedotteita. Samaa litaniaa vuorotellen ja sata päivää putkeen. Kauniit ovat olleet tyttöjen mekot ja kokouksissa on sovittu erikseen värit, ettei vaan kaikille tule samaa punaista päälle.

Nyt on kuitenkin reaalimaailma iskenyt kovaa päälle ja turbulenssi on kova. Marinilla ja muilla ministereillä ei ollut aikaa lukea tai kysellä Wahlroosin tai muiden teollisuuspomojen varoituksia, mutta al- Holin terroristirouvien omaisten tapaamiseen löytyi heti neljä ministeriä.

Dieselverojen korotuksella hallitus kuvitteli iskevänsä vain kuljetusliikkeisiin ja dieselautoilla ajaviin maalaisiin, mutta sellainen veronkorotushan on kuin heittäisi paskaa tuulettimeen. Korotus siirtyy heti hintoihin, työmatkakustannuksiin ja se leviää kuin tomumainen myrkky läpi yhteiskunnan.

Suomessa joillakin aloilla on korkeammat palkat kuin Saksassa, mutta niiden palkkojen ostovoima on pienempi kuin Saksassa ja se ostovoima on ainoa, joka merkitsee. Suomen arvonlisäverot ovat 24, 14 ja 10 prosenttia. Saksassa 16 ja 5 prosenttia. Saksa alensi niitä koronan takia ja siinä meni reilusti ”vappusatasia” kansalle! Suomessa sen sijaan suunnitellaan vain niiden ja muidenkin verojen korotuksia.

Suomessa on nostettu jo ennestäänkin Ruotsia korkeampaa toimeentulotukea ja täsmäohjataan rahaa naisille ilmaiseen ehkäisyyn, ilmaisiin tamponeihin ja todennäköisesti ilmaiset dildot ovat seuraavana. Tuloista riippumatta, vain sukupuoli ratkaisee, kun kerran intersektionaalisessa feminismissä eletään.

Seuraavaksi lyödään kotimaiselle turpeelle hillittömät verot ja saadaan siitäkin yli 12. 000 päätösperäistä työtöntä. Kokkolan Energian turvevoimala sai jo ensimmäisen laivalastin metsähaketta Latviasta, jolla testataan kuljetusketjuja. Siinä on Suomen kaamea tulevaisuus ja Tytti Tuppuraisen unelma on toteutunut! Vihreät johtohenkilöt kehottavat jo boikotoimaan suomalaisia tuotteita, koska he eivät usko laman ylettyvän Helsinkiin asti. Nämä Tuppuraiset ja Kivekkäät suunnittelevat tulevaisuutensa olevan Brysselissä, minne Suomen leipäjonot eivät näy. Mutta jos Katri Kulmunin ideoima avaruusalus rakennetaan, niin silloin voimme todeta niiden leipäjonojen näkyvän avaruuteen asti!

Nyt on hyvää turbulenssia heppatytöillä, ehkä kepuleiden on jo pakko herätä.