Satojen miljoonien ihmisten asuttaminen uudestaan ei ole aivan kivuton asia.  Minne he menevät? Katse kääntyy tietysti harvaan asuttuihin maihin kuten Australiaan – ja esimerkiksi Suomeen. Suomen osuus tulee olemaan useita miljoonia, eikä sitä meiltä kysytä.

Näin kirjoittaa Osmo Soininvaara uhkaavasta ilmastonmuutoksesta.

Miksi rutiköyhän Jemenin asukkaat eivät ole muuttaneet upporikkaaseen Saudi- Arabiaan, missä ihmiset puhuvat samaa kieltä ja joilla on sama uskonto. Eivätkö he ole kysyneet lupaa, vai  onko heille vastattu kielteisesti! Aivan kauheeta, apuva!

Suomi on suureksi osaksi tundraa ja talvisin on lunta ja pakkasta. Viisimiljoonaisen kansan eläminen täällä hyvinvoinnissa vaatii kovaa työntekoa.

Helsingissä ja pk- seudulla asuu jo nyt kymmeniätuhansia maahanmuuttajia (pakolaisia), jotka eivät tee muuta kuin "syövät ja paskantavat". Kuten Lapissa oli aikoinaan tapana sanoa laiskoista ja joutilaista ihmisistä.

Espoo oli ennen Suomen rikkain kaupunki, mutta patalaiskat mamut söivät sen tyhjäksi kymmenessä vuodessa. Niin kuin madot syövät omenan.

Ei kannata kysyä pystyykö, vaan rupeaako Suomen koko ajan pienenevä kantaväestö maksamaan mamuille ilmaiset asunnot ja täyttämään loputtomiin kelan laareja, jotta tulevat ilmastopakolaiset saavat heti kättelyssä paremman elintason kuin kantakirjasuomalaiset eläkeläiset. Tätä voi jokainen suomalainen miettiä hiljaa mielessään.

Soininvaaran mukaan meiltä ei siis kysytä lupaa tulla, mutta eihän se nyt aivan niin mene. Itäisen Euroopan maista yhä useammat ovat kieltäneet sen tulon ja sama yleistyy kaikkialla Euroopassa.