Pääministeri Sanna Marin syö jokaisen veronsa maksavan suomalaisen pöydässä ja etenkin hän syö niiden köyhien eläkeläisten pöydässä, joiden kuukausieläke on pienempi kuin tuo Marinin sushiin, ostereihin, kaviaariin, yms, syytämä ylimääräinen ja itse itselleen määräämänsä ruokaetu. Ja ne häiden salaiset maksukuitit olisi hyvä jonkun puolueettoman tarkastaa. Siinä oli Päivän Solvaus, jolla pidämme vaalikansaa hereillä. Tässä alhaalla Sannan ottama kuva miehestään iltapalaa nauttimassa.

sanna%20marin.jpg

Katselen aina ajoittain kaapelikanavalta dokumenttisarjaa tuosta Kiinan Vyö ja Tie (Silkkitie) hankkeesta. Viimeksi katselin Kamputsean, Vietnamin ja Laosin osiota. Meillehän Yle esittelee Kamputseasta aina vain niitä pääkallokasojen kuvia ja silloinkin naistoimittaja (aina) täyttää 75% kuvasta.

Helsingistä voidaan esittää 20 vuotta vanhoja kuvia, eikä oikein mikään ole muuttunut, mutta noista ym. maista esitetty 5 vuotta vanha kuva on jo aivan väärä. Kamputsean Phnom Penh ja Sihanoukville ovat jo täynnä pilvenpiirtäjiä ja pian 100. 000 ihmistä työllistäviä teollisuusalueita.

sihanoukville.jpg

pnom%20penh.jpg

Yllä Sihanoukville ja alla Phnom Penh.

Naapuriinsa Laosiin Kiina on jo rakentamassa luotijunarataa, joka 7 miljardin dollarin rata jatkuisi myös Thaimaahan. Meillä Suomessahan suunnitellaan peräti kahta uutta rataa, jotka olisivat vielä kalliimpia, mutta tekniikaltaan samanlaisia kuin se viereen jäävä 100 vuotta vanha rata!

Rutiköyhissä Kamputseassa ja Laosissa Kiina on rakentanut myös sairaaloita, moottoriteitä, satamia ja kaikkea mahdollista infraa. USA on aina hallinnut rautaisella otteella Etelä- Amerikkaa, mutta mitään tuollaista siellä ei ole koskaan tehty. Kiinalla ei ole tietenkään sotilaita missään Silkkitien maissa ja ainakin Kamputseassa ja Thaimaassa yleinen mielipide on pakottanut kiinalaiset muuttamaan suunnitelmiaan.

Noista maista Kiinan valtava teollisuus saa "halpaa" työvoimaa, mutta siellähän 300 euron kuukausipalkalla saa enemmän kuin Suomessa luilleen verotetulla 2500 euron palkalla. Siitä vievät suuren osan alvit, Carunat, sähköverot ja tietysti vielä pääministeri Sanna Marin syö jokaisen suomalaisen pöydässä.