Kunnat tehkööt kuten haluavat, kunhan vastaavat itse seurauksista eivätkä tule mankumaan rahaa koulukuljetuksiin ja vanhusten kotihoidon kohtuuttomiin kustannuksiin, paikallisteihin ja muuhun sellaiseen, mitä haja-asutus merkitsee. Joka päättää, se maksaa.

Noin kirjoittelee parempia ihmisiä edustava Osmo Soininvaara, joka puolustaa hyvinvointivaltiota. Siis sitä hyvinvointivaltiota, johon mahtuu vain 3 miljoonaa ihmistä ja muut 2. 5 miljoonaa suomalaista saavat selvitä miten osaavat.

Eihän me nyt kaikkia mahdollisia työpaikkoja voida asunnoiksi kaavoittaa, eivät ihmiset voi pelkästään asua täällä pääkaupunkiseudulla, kyllä heillä täytyy jonkinlaista työtäkin olla. Näin totesi puolestaan Helsingin naispuolinen kavoitusarkkitehti ja se vaikuttaa ihan järkeenkäyvältä ajattelulta.

Tosin Helsingin Kalliossa on jo kehittynyt uusi ihmislaji; Homo kalliocus. Tämä ihmislaji ei metsästä, ei kalasta, ei viljele maata, eikä valmista mitään esineitä. Sen sijaan se syö, juo, nukkuu ja pa*kantaa. Tämän ihmislajin mukaan perussuomalaisia äänestävä ihminen on Homo habilis, joka asuu kehä kolmosen ukopuolella ja kirjoittaa vihapuhetta.

Eräs tuttu päiväkodin työntekijä ihmetteli, kun hänen työpaikallaan 12 erikoiskoulutettua ihmistä kokoustaa yhden mamu- taustaisen päiväkotilapsen asioista. Samaan aikaan syrjä- Suomessa naiset synnyttävät huoltoasemilla ja tienposkessa.

Olen ihmetellyt tuota persujen hallitukseen menosta syntynyttä kohua. Ja ennenkaikkea sitä, kun eduskunnan puhemieheksi nousi nuori akateeminen nainen, mutta sekään ei kelpaa.

Minulle perussuomalaiset on vain yksi puolue puolueiden joukossa, joka taisi nyt mennä väärään hallitukseen. Sipilä oli oikeistolaisempi kuin arvattiinkaan, ei tuollaiset vähävaraisten eläkeläisten asumistukien leikkaukset voi olla muuta kuin kokoomuksen ja kepun yhteistyötä. Pk- seudullakin se rokottaa 60% eläkeläisistä.

Normitalkoot on hyvä asia. Espoon metro ja valtaisa Kalasataman rakennushanke seisoivat vuoden turhien valitusten takia. Ruotsissa tuollaiset valitukset on käsiteltävä kuukaudessa.