Maria Pettersson on kesästä 2018 lähtien ollut Journalisti-lehden päätoimittaja sekä Journalistiliiton viestintäyksikön johtaja ja liiton johtoryhmän jäsen.

lk-maria-petterson.jpg

Kaikkein merkittävin muokkaaja on kuitenkin edelleen se, mitä tiedotusvälineet päättävät käsitellä ja millä näkökulmalla. On turha väittää, että medialla olisi pelkkä raportoijan rooli. Me vaikutamme äänestystulokseen ja siihen, millä teemalla vaalit käydään.

Arvatkaapa, kenen sanomaa tuo yllä oleva on: Joseph Goebbelsin, Vladimir Putinin, vai Maria Petterssonin? Todennäköisesti arvasitte väärin, koska tuo äärimmäisen röyhkeä ja demokratian kaikkia arvoja loukkaava sonta on lähtöisin Maria Petterssonin kynästä.

Vuonna 2020 ilmestyi Petterssonin esikoiskirja Historian jännät naiset. Siinäkin suuri osa oli muilta tutkijoilta varastettua, joten Suomen lehdistö ja varsinkin YLE ei paljon eroa Putinin lehdistöstä. Kirjoittajien mukaan luvussa ”Ida Moberg & Selma Kajanus” oli 37 kohtaa, jossa tekstiä oli kopioitu vähäisin muutoksin tai jopa suoraan kirjoitusvirheineen.

Tämä noita- akka näyttää olevan jälleen keskeisessä osassa vetämässä vaalitenttejä, joten pitää lyödä hieman jäitä tussuun! Tuo oli hieman muunneltu versio siitä Anne Moilasen Tulta munille- ohjelmasta, joka ihastutti niin monia. Helluntailaiset tytöt kertovat aina olevansa Jeesuksen morsiamia, joten tuo postauksen otsikko taas oli johdettu sieltä.

Näillä mennään!

ukr.jpg