Ylellä oli taas lapsellinen kuvakollaasi palestiinalaisista, jotka on unohdettu Bahrainin ja Arabiemiraattien solmiessa diplomaattisuhteet Israelin kanssa. Trumpin mukaan neuvotteluja käydään vielä 5- 6 muunkin arabi-/muslimimaan kanssa, joten siitä voi tosiaan tulla Vuosisadan diili.

Palestiinan pakolaiskriisi syntyi samaan aikaan kuin Karjalan evakotkin joutuivat jättämään kotiseutunsa. Arabeilla on 620 kertaa enemmän maata käytössään kuin Israelilla, mutta suma seisoo ja Gazan kaltaiset sontatunkiot vain paisuvat.

Tässä ruotsalaisessa Expressenissä 4 päivää sitten julkaistu Gazaa hallitsevan Hamasin johtajan haastattelu.

Hamas kieltäytyy tunnustamasta Israelia ja haluaa palestiinalaisen valtion koko alueelle, joka nykyään on Israel, Gaza ja Länsiranta.

Gruppen vägrar att erkänna Israel och vill ha en palestinsk stat på hela det område som i dag är Israel, Gaza och Västbanken

Tuollaisten lausuntojen jälkeen palestiinalaisilla ei ole mitään asiaa neuvottelupöytiin, ei nyt, eikä milloinkaan.

Yle siis tuomitsee Bahrainin ja Arabiemiraattien rauhansopimuksen Israelin kanssa, mutta Arabiliitto ei sitä tee.

Arabien täyskäännöksen yhtenä suurena syynä voi olla Iranin ohjusisku USA: n tukikohtiin Irakissa. Iran halusi sillä kostaa vallankumouskaartia johtaneen Qassem Suleimanin tappamisen. Iran kuitenkin ilmoitti asiasta etukäteen amerikkalaisille, koska se halusi tehdä vain näyttävän iskun, mutta ei aloittaa suursotaa.

Iskussa ei siis kuollut yhtään amerikkalaista, mutta tukikohtien rakennukset tuhoutuivat lähes täydellisesti. USA: lla oli alueella vahva ilmatorjuntajärjestelmä, mutta iranilaiset tuhosivat sen komentokeskuksen ensimmäisenä. Tämä järkytti arabeja, koska heidän puolustuksensa perustuu juuri samoihin amerikkalaisiin järjestelmiin.

Lisäksi USA ei lähtenyt mihinkään kostoiskuihin, koska se pelaa maailmanlaajuista valtapeliä ja siinä Lähi- itä on vain yksi sivujuonne.

Juutalaisvaltio Israel taas keskittyy vain Lähi- itään ja joka päivä se on käytännön sodassa Hamasia, Syyriaa ja Irania vastaan. Israel taistelee olemassaolostaan ja juutalaisilla on vain meri takanaan. Iran on jo ampunut ohjuksia ja lähettänyt drooneja Syyriasta Israeliin, mutta IDF on tuhonnut ne ja Syyriaan rakennetut tukikohdat sadoilla ilmaiskuilla. Venäjän suostumuksella nimenomaan, koska Syyrian tilanteen vakiinnuttua venäläiset häätävät iranilaiset ulos maasta.

Israelilla on käytössään samat sodan työkalut kuin amerikkalaisillakin, mutta se myös käyttää niitä ja tarvittaessa etukäteen. Tämän arabit ovat ymmärtäneet ja niillä on jo pitkään ollut laaja yhteistyö Israelin ylivoimaisen tiedustelupalvelun ja armeijan kanssa.

Saudit ja Israel ovat jo tehneet yhteisiä ilmaiskuja Irakin läpi Syyriaan menossa olleita iranilaisia sotilaskolonnia vastaan. Siinailla riehuu Isis, jota Egypti vain ei ole saanut nitistettyä. Israelin tiedustelu, ilmavoimat, helikopterit ja ohjusjoukot ovat egyptiläisten pyynnöstä tehneet jo lukemattomia iskuja alueelle.

Pihvi tässä on siis se, että arabimaat ovat nyt ymmärtäneet vain Israelin kykenevän antamaan heille suojan Iranin aggressiivista politiikkaa vastaan. Iran odottaa nyt USA: n presidentinvaalien tulosta ja Joe Bidenin voittaessa se voi jatkaa ydinaseen kehittämistä ja sotaisaa politiikkaansa. Silloin USA ja EU poistavat kaikki Iranin pakotteet. Mutta Iranin saadessa valmiiksi ydinaseen Israel on ilmoittanut tuhoavansa välittömästi kaikki ydinohjelmaan liittyvät rakennukset ja tukikohdat. Ja se pystyy siihen.

Trumpin taas voittaessa Iran luopuu ydinohjelmastaan, tulee neuvottelupöytään ja liittyy Vuosisadan diilin suureen rauhanjuhlaan.

Näin on ennustettu Jerusalem studiossa ja näin on tapahtuva. Aamen.

 

First women tank commanders begin their duties in the IDF

Israeli Air Forces 2019 (All Weapons) - YouTube