Maailmassa on tosiaan yksi valtio, missä sanotaan noin ja josta tuli oman käsityksensä mukaan hiilineutraali jo viime vuonna (2021). Kukaan ei tosin tiedä sitä ja samalla tavalla harva tietää Suomen pyrkivän hiilineutraaliksi jo vuonna 2035. Meillä voi kuitenkin olla silloin taas tyttöhallitus, joka julistaa tavoitteen saavutetuksi. Se noteerataan kuitenkin samanlaiseksi huuhaaksi kuin Costa Rican hiilineutraalius ja Krista Kiurun mahtavat työllisyysluvut.

Eräässä matkailuohjelmassa kerrottiin tuosta Costa Rican huikeasta tavoitteesta ja epäiltiin sitä vahvasti. Tuo maa on panostanut korkeaan teknologiaan ja siellä on eniten maailmassa luonnonsuojelualueita. Maassa vierailee kuitenkin kaksi miljoonaa turistia vuodessa, eikä heidän hiilipäästöjään huomioida mitenkään.

Costa Ricaan pääsee vain laivalla tai lentokoneella ja siinä palaa rajusti öljyä. Arvioiden mukaan jokaista maassa vierailevaa turistia kohti kuluu 1. 000 litraa öljyä, siis saman verran kuin Suomessa öljylämmitystä käyttävä talo kuluttaa vuodessa. Koko se hiilineutraalius on siis täyttä paskapuhetta.

Iltasanomissa oli Annika Saarikon hieman lapsekas haastattelu. Siinä hän kertoi kuinka ”tyttöhallituksen tärkein tehtävä on turvata sähköä ja lämpöä ihmisille, sekä vuorotellen ollaan kipinävuorossa”.

Sen sähkön turvaavat tuhannet insinöörit, asentajat ja muut ammattilaiset, eivät ministerit osaa sille asialle tehdä mitään. Nytkin Venäjä katkaisi sähköt ja kaasut Suomelta, kun tyttöministerit eivät osanneet maksaa niistä samalla tavalla kuin Saksa ja Italia.

Edellä mainitut sähkön ammattilaiset hoitavat myös myrskytuhot, säästä ja vuorokauden ajasta  riippumatta. En ole koskaan kuullut ministerin kuolleen työtapaturmassa, mutta sähköasentajille ja palomiehille sitä sattuu jatkuvasti heidän korjatessaan myrskyn tuhoamia linjoja. Se ministerin kipinävuorokin tarkoittaa siis korkeintaan kipinää sikarin päässä.

Annika Saarikko kertoi halvan rahan aikojen olevan nyt ohi. Hän voisi seuraavan kerran lasta päiväkotiin viedessään piipahtaa myös paikan keittiössä ja kusta lasten muroihin. Se olisi kuin hänen oma talouspolitiikkansa pikakelauksella. Joskus 15- 30 vuoden kuluttua nuo lapset nimittäin makselevat takaisin niitä Annikan ”halpoja rahoja”, mutta sitä varten heidän on pakko ottaa lainaa jopa 4- 7% korolla.