Suomen taivaalla on nyt monia mustia pilviä, mutta lehdistö kasaa vain lisää turhia pelkoja jo muutenkin hätääntyneelle kansalle.

Mielestäni suurimmat uhkakuvat ovat edelleenkin auki olevalla itärajalla ja Natoon menon viivästyminen. Hävitessään Ukrainassa Putin saattaa toimia samalla tavalla kuin itsevaltainen diktaattori Hitler, joka aivan loppuun asti pommitti Lontoota.

Meitähän ei tietysti haittaa, jos Putin Lontoota pommittaa, mutta kun se saattaa ilman sotatoimia tuhota Suomen infran. Sähköverkkojen ja tietoliikenneyhteyksien lamauttaminen vie Suomen tilaan, jossa se oli viimeksi yli 120 vuotta sitten. Erona vain se, että nyt kansalla ei ole mitään valmiuksia, eikä mahdollisuuksia selvitä sellaisessa Suomessa.

Putin ei viimeisenä tekonaan iske Puolaan, koska se on lähes 10 kertaa Suomea suurempi ja Naton varsinainen jäsen. Venäläisessä katsannassa Suomi taas lasketaan samaan sarjaan kuin Ukraina ja Tšetšenia; me olemme heille siis vain kapinoiva maakunta.

Noilla lehdistön turhilla peloilla tarkoitan tuota Kiinan hyökkäyksestä Taiwaniin ja kaikenlaisesta kiinalaisten vaikutusvallasta melskaamiseen. Toisaalta sitä pelkoa lietsovat ovat juuri niitä toimittajia ja poliitikkoja, jotka haluavat kaiken päätösvallan Suomen asioista siirtyvän Brysseliin.

Saksa möi nyt neljänneksen Hampurin satamasta kiinalaiselle yritykselle. Kohteleeko Kiinan hallitus sitten kriisin sattuessa Saksan valtiota yhtä törkeästi kuin Saksan valtio Uniperin kriisin aikaan kohteli Suomen valtion omistamaa Fortumia ja Suomen kansaa!?!

Kiina on viimeksi tehnyt aseellisen hyökkäyksen vieraaseen maahan 43 vuotta sitten, jolloin sillä oli lyhyt rajasota Vietnamin kanssa.

Kiinan valtiolla ja yksityisillä kiinalaisilla yrityksillä on kymmenien, jopa satojen miljardien eurojen sijoitukset Etiopiassa. Silti Kiina ei puuttunut mitenkään kaksi vuotta sitten tapahtuneeseen Tigrayn alueen kapinaan, vaikka nuo kapinallisjoukot uhkasivat jo pääkaupunki Addis Abebaa.

Vaikka siellä sijaitsee Kiinan Afrikan Unionille rakentama ja lahjoittama päämaja (200 milj. $) ja vaikka Kiinalla on ilmeisesti kolmekin laivasto-, lento-, ja sotilastukikohtaa siinä aivan vieressä sijaitsevassa Djiboutissa. Mitä ovat USA, Ranska, Britannia, Venäjä, etc. tehneet ympäri maailmaa vastaavissa tilanteissa!?!

Olen katsellut tuota Uusi silkkitie- sarjaa, joka on Kiinan massiivinen projekti ympäri maailmaa. Tuossa ohjelmassa on kerrottu projektin hyödyistä, mutta myös haitoista ja vastustuksesta. Mongoliassa kiinalaiset yritykset eivät noudattaneet määräyksiä, joten mongolit lopettivat koko homman ja heittivät kiinalaiset ulos maasta. Mitä olisivat USA, Ranska, Britannia, Venäjä, etc. tehneet vastaavissa tilanteissa!?! Ja sitähän ei Kiina Mongoliassa tehnyt!

Yhteenvetona siis todettakoon, että Venäjä, avoin itäraja, EU: n yhteisvelat ja Suomen ”ennallistaminen” soiseksi kansallispuistoksi ovat tämän päivän suurimpia uhkakuvia.

Tyttöhallituksen keskinäistä riitelyä on ihan nautinto katsoa! Taistelevat hutsut on hieman loukkaava, mutta kun se rimmaa niin hyvin Taistelevien metsojen kanssa.