Katselin televisiosta tuota Atlantic Crossing- sarjaa, mistä paljastui hieman yllättäviäkin seikkoja Ruotsin ja Hitlerin Saksan liittolaisuudesta. Norjan kruununprinsessa Märtha oli Ruotsin kuninkaan veljentytär, mutta silti tämä kuningas kieltäytyi antamasta hänelle poliittista turvapaikkaa. Eipä siis ihme, että norjalaiset vielä tänäkin päivänä ”vihaavat” ruotsalaisia.

Suomen liittolaisuus Saksan kanssa taas on aivan toinen asia, koska siinä oli kysymys itsenäisyydestä tai Siperiaan lähdöstä.

Katson itselläni olevan harvinaisen hyvä oikeus ottaa kantaa näihin asioihin, koska isäukkoni taisteli legendaarisen Olavi Alakulpin Erillisosasto Sau: ssa ja enoni puolestaan loikkasi Neuvostoliittoon ennen sotia. Myöhemmin on selvinnyt enoni tulleen siellä ammutuksi Stalinin vainoissa, kuten niin monet muutkin sinne loikanneet. Olavi Alakulppi vierailikin kotonani joskus 1970- luvulla, mutta Stalin ei koskaan päässyt meille asti.

Ruotsissa on aina hehkutettu heidän puolueettomuuttaan ja sankaruuttaan toisessa maailmansodassa. Raoul Wallenberg tosin pelasti juutalaisia Unkarissa, mutta samaan aikaan hänen sukunsa nettosi valtavia omaisuuksia maan teollisuuden jauhaessa Hitlerin hyväksi.

Ruotsinjuutalainen Salomon Schulman on suuri ja arvostettu vaikuttaja Ruotsissa: kirjailija, kääntäjä, lastenlääkäri, lastenpsykiatri ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka opettaa myös Lundin yliopistossa. Hänen molemmat vanhempansa olivat keskitysleirillä, mutta selvisivät sieltä ja pakenivat Ruotsiin.

Rotsissa on jo pitkään suunniteltu Holokaustin museota Malmöhön ja Expressenin kirjoituksessaan Schulman pilkkaa sitä harvinaisen rajuin sanakääntein.

-Sosiaalidemokraatit käynnistivät raa`an antisemitistien vyöryn Lähi- idästä ja sille ei loppua näy.

-Laittaako Ruotsi sinne museoon näytille Wallenbergin kultaharkkoja, vai Kiirunan malmilohkareita, joita hänen äitinsäkin työsti keskitysleirillä. Koska muuta Ruotsilla ei vain ole.

Schulman ihmettelee myös islamistisen Malmön valintaa museon mahdolliseksi sijoituspaikaksi, koska siellä se tuhotaan jo viikossa. Tosin juutalaiset ovat jo suurimmaksi osaksi paenneet Ruotsista ja nyt on ihan muutaman kuukauden sisällä tuhottu jo kolme kristittyjen kirkkoa. Se Holokaustin museo olisi siis kuin Gävlen olkipukki, joka tiedetään jo rakennettaessa poltettavan joka joulu. Juutalaisten museosta voitaisiin tehdä sen verran vahvempi, että muslimeilla riittäisi siinä enemmän hommaa, ajankulua ja he voisivat tuntea olevansa kunnollisia oikeauskoisia. Kun eivät muuhun pysty.

Joe Biden sai nyt vallan ja hän aloitti mahtipontisilla yhtenäisen kansan julistuksillaan. USA: n kolme miljoonaa intiaania olivat ainoa vähemmistö, joka ohitettiin tässä spektaakkelissa. Samoin aloittanut Obama sentään muisti intiaaneja myöhemmin ja antoi maailman pahimpana terroristina tunnetulle Osama bin Ladenille koodinimen Geronimo. Tämä raivostutti tietysti intiaaneja, koska Geronimo oli heille paljon muutakin kuin sotapäällikkö.

Pari vuotta sitten keskustelin tunnin kolmen New Yorkin lähellä asuvan jenkkitytön kanssa ja heitä hämmästytti jyrkkä suhtautumiseni tähän Obaman rotusortoon. Vielä enemmän heitä hämmästytti se, että olin vähän toisella kymmenellä saanut joululahjaksi kirjan Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehin ja olin ollut siitä hyvin iloinen.