Jalmari Sorvonen on ammatiltaan autonasentaja ja hänellä on vaimonsa Suoman kanssa 6 lasta. Jalmari on kyllästynyt palkkaorjuuteen ja päättää nyt kokeilla omaa yritystä.

Hän ostaa tontin kotikaupungistaan, rakentaa sinne hallin toimistoineen ja varustaa sen viimeisen päälle olevilla koneilla. Siellä pystytään testaamaan, säätämään ja korjaamaan modernit tietokoneilla toimivat autot ja siellä oiotaan pellit ja pistetään uutta maalia pintaan.

Jalmari kouluttaa palkkaamiaan asentajia uusien laitteiden ja koneiden käyttöön ja maksaa heille tietysti täyden tuntirahan viikkojakin kestävistä kursseista.

Jalmari on perustanut yrityksen, jossa myös Suoma on osakkaana. Pikku pakkokin, koska ilman vaimon Iisalmessa sijaitsevan perintötilan kiinnitystä isoja lainoja ei olisi saatu. Velkaa on paljon ja modernit koneet maksoivat yllättäen paljon enemmän kuin halli tontteineen.

Viimein homma saadaan pyörimään ja asiakkaita tulee tasaisena virtana. Itäsuomalaisen kaupungin autokanta tosin on jo luvattoman vanhaa ja moderneimmille tietokoneohjattujen autojen säätöihin tarkoitetuille koneille tulee vajaakäyttöä.

Jalmarilla on veli, Ilmari. Hän on myös saanut koulutusta autopuolelle, mutta enämpi sinne tuunauspuolelle. Ilmarissa on enemmän liikemiestä ja viime vuodet hän onkin kierrellyt maaseutua tuote- edustajana. Miesten viriiliyttä nostattavia tuotteita, saunaesansseja, suitsukkeita ja kaikkea muuta sellaista on Ilmari myynyt.

Eräänä päivänä Ilmari saapuu kylään Jalmarin rivitaloasuntoon ja kertoo saaneensa hyvän liikeidean.

- Veljeni Jalmari! Sinulla on tuossa menestyvä autokorjaamo ja koneet viimeisen päälle, mutta eikö koneilla ole vajaakäyttöä?

-Onhan sitä, enempi saisi käyttöä olla koneilla. On suuret velat, korot ja kuoletukset.

- Minulla on loistava idea Jalmari! Minä olen vuokrannut siitä sinun korjaamon naapurista sen parkkipaikan ja minulla on siellä jo toimistokontti. Minä vuokraan niitä sinun koneita iltaisin ja viikonloppuisin ja molemmille tulee suuri hyöty. On minulla pari omaakin asentajaa, mutta jos käytän niitä sinun koulutettuja asentajia lisänä. Miehet saavat ylimääräistä tienestiä ja kaikki voittavat.

Jalmari katsoi veljeään ihmeissään, paksu suoni tykytti miehen otsalla, eikä hän saanut sanaakaan suustaan. Silloin vaimo ja yrityskumppani Suoma puuttui puheeseen.

- Tuohan on aivan loistava idea! Velat ei hoidu koneiden vajaakäytöllä ja perheellisille asentajille jokainen lisäpenni on tärkeä. Mitä tuota vielä mietit, vai haluatko maksaa minut ulos firmasta! Otan rahat ja lapset ja lähen Iisalmeen, suattaa sulle Jalmari tulla konkurssi enemmän kuin äkkiä!

Jalmari on edelleenkin enemmän autonasentaja kuin yrittäjä, mutta tämä hänen vaimonsa puheenvuoro auttaa miestä näkemään paremmin liiketaloudellisen kokonaiskuvan.

Ja niin tehdään; Ilmari on perustanut Viroon rekisteröidyn yrityksen ja nyt hän siis alkaa pyörittää omaa autokorjaamoaan Jalmarin hienoissa tiloissa. Käki ja satakieli hautovat muniaan samassa pesässä!

Jalmarin asentajat tulevat osakkaiksi Ilmarin yritykseen, saavat palkkansa osinkoina tai ostelevat televisioita ja muuta tarvitsemaansa tietokonetta ja vempelettä yrityksen laskuun. Ilmarin omat asentajat ovat pelimiehiä ja heidän koulutuksensa jää epäselväksi. Jos on valelääkäreitä, niin miksei voisi olla valeasentajiakin.

Jalmarille homma näyttää aluksi kannattavan, koska koneiden ja hallin ilta- ja viikonloppukäytöstä tulee vuokratuloja. Ilmari saa paljon asiakkaita yrityksiltä, sillä hän on pelimies ja osaa myydä. Kaupungin paremmalla väellä on uudemmat autotkin ja kalliita koneita tarvitaan.

Asentajat tienaavat pian paremmin Ilmarin hommissa, koska palkasta ei tarvitse maksaa veroja ja muitakin taloudellisia etuja on. Eräänä viikonloppuna on  47. 000 euroa maksanut testilaite hajonnut Ilmarin omien asentajien käytössä ja se on Jalmarille kallis paukku. Ilmarihan maksoi siis vain vuokraa, koneet ovat Jalmarin niin ehjinä kuin särkyessäänkin. Lisäksi asentajille on alkanut tulla poissaoloja Jalmarin töistä, koska viikonloppujen ja iltojen aherrus Ilmarilla käy voimille.

-Saatanan perkeleen saatana, että olin hullu ku tuommoseen järjettömyyteen lähin! Tulis jumalauta aivohalvaus ja tappas! Näin kiroaa Jalmari ja potkii hallinsa peltiseinää.

Tuollainen tarina on tietysti mieletön ja yritysmaailmassa täysin mahdoton. Näin on kuitenkin alettu toimia suomalaisessa terveydenhoidossa ja seuraukset tulevat olemaan kauhistuttavat. Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hus) kylkeen on jo perustettu yksityinen sairaala, joka käyttää Husin leikkaussaleja, laitteistoa ja henkilökuntaa. Iltaisin ja viikonloppuisin. Hus omistaa nyt aluksi 75% tuosta yksityissairaalasta, mutta suomalaiseen tapaan se myydään jollekin Attendo Medonelle muutamassa vuodessa. Muutkin yliopistosairaalat ovat lähdössä tähän terveysturismibisnekseen.

Puhutaan terveysturismista, jolloin venäläiset rikkaat hoidattavat itseään Suomessa ja jopa Amerikasta asti tullaan Suomeen halvempaa hoitoa saamaan.

Suomen terveydenhoito on vajonnut jo Meksikon tasolle ja nyt sen paras osa valjastetaan ulkomaisen eliitin käyttöön. Espoossa terveyskeskuslääkäriin pääsyä joutuu odottamaan jo kuukausia ja venäläisten rikkaiden uiminen suomalaiseen terveydenhoitoon tuskin parantaa tilannetta. Viimeisetkin yhteiskunnan verovaroilla koulutetut lääkärit siirtyvät rahakkaammalle yksityissektorille.