Ei se lakia sen takia lue, että osaisi sitä noudattaa, vaan että osaisi sitä kiertää! Noin sanoi Otto Kivivuori Täällä pohjan tähden alla- kirjassa, kun hänen poikaansa Jannea kehuttiin lakimieheksi opiskelusta.

Se oli hyvää huumoria siinä kirjassa, mutta kun nyt Suomen ylimpänä oikeudenvalvojana toimiva oikeuskansleri Tuomas Pöysti näyttää noudattavan tuota samaa periaatetta! Hän opastaa hallitusta lakien kirjoittamisessa ja muokkaamisessa konsultin tavoin. Kuinka montaa lakia ja asetusta hän rikkoi kuljettaessaan Tytti Yli- Viikaria VTV: n ylijohtajaksi; valintakriteerit tälle sopiviksi muokaten ja ilman mitään julkisia hakuja.

Eikö juuri oikeuskansleri Pöystin olisi kuulunut puuttua asiaan, kun Eurooppa- ministeri Tytti O.W. Tuppurainen ohitti perustuslakivaliokunnan kriittisen kannan EU: n lahjapakettiin ja otti itselleen mieluisamman lausunnon talousvaliokunnalta. Oikeuskanslerin ensisijainen tehtävähän on valvoa hallituksen toimien laillisuutta. Mutta mitenpä sitä toisia valvoo, kun itsekin on täysi roisto!

Tytti Yli- Viikari lopetti myös VTV: n perustehtäviin kuuluneen valtion virastojen valvonnan ja sieltä ruvettiin myös neuvomaan lakien kiertämisessä ja verorahojen varastamisessa. Eilen Arto Nybergissä hän vetosi yksityisyyteensä, kun ei suostu paljastamaan keräämiensä Finnairin lentopisteiden kohtaloa. Asia on aivan selvä: hän ei ole todistetusti käyttänyt niitä työmatkoihinsa, joten hän on varastanut nuo kymmenet tuhannet eurot ja käyttänyt ne omiin menoihinsa.

Jo tällä hetkellä sadat puuhaketta Venäjältä tuovat rekka- autot jyräävät Suomen teillä. Vielä ennen tämän vuoden loppua näemme varmasti myös venäläisten turverekkojen jyristävän teillämme ja siinä on sitten se Vihreä siirtymä koko komeudessaan! Suomi on Euroopan metsäisin ja soisin maa, mutta me ostamme puuhakkeen ja turpeen Venäjältä! Turpeen hinta nousee myös aivan varmasti, kun kotimainen tuotanto on ajettu alas. Se tulee olemaan taas se viimeinen korsi, joka pakottaa monen karjatilallisen ja kasvihuoneviljelijän ripustamaan hanskat naulaan.