Tänään työmaalle tuli muutama venäläinen järkäle tilapäiseen valutyöhön. Työsuojeluvaltuutetun ominaisuudessa tiedustelin heiltä työturvallisuuskorttia, mutta he vain puistelivat päätään. Työmaata aloitettaessa tuo kortti sovittiin ehdottomaksi pakoksi, mutta siitä on joustettu jo niin monta kertaa etten minäkään viitsinyt enää viedä asiaa eteenpäin. Niin se vain aina menee.

 

 Olisin tietysti voinut vedellä lapiolla pitkin selkää noita Siperian tai Narvan kasvatteja, mutta kun miesten kengännumerot ovat yli viidenkymmenen ja minulla 43, niin itsesuojeluvaistoani noudattaen poistuin vain takavasemmalle.  

 

 Työmaalla tulee olemaan parhaimmillaan n. 200 miestä hommissa ja todennäköisesti taas puolet ulkomaalaisia. Suomalaisten ammattilaisten omat työkalut varastetaan välittömästi, jos ne jäävät hetkeksikään työpisteeseen ilman vartiointia. Jo nyt pidämme työkalukonttia koko ajan lukossa, mutta iltaisin ja viikonloppuisin työmaalla voi olla keitä tahansa ja heille on pikkutyö rälläköidä riippulukko auki.

 

Varsinainen perkeleen Villin lännen meininki rehottaa rakennustyömailla. Kokoomus haluaa halpaa työvoimaa, koska kaksista työmarkkinoista on kuitenkin enemmän etua yrityselämälle kuin mitä verotuloissa hävitään. Lisäksi suomalaisten palkat pysyvät alhaalla ja ovat jopa reilusti pudonneet.  Vihreät taas näkevät tässä mahdollisuuden nitistää suomalaista miestä, vaikka heidänkin pitäisi ymmärtää ettei vihreitä eniten työllistävä julkinen sektori voi pyöriä ilman verotuloja Kuinkahan moni tietää, että rakennusten teräs- ja betonielementtirunkoja pystytetään 10- 14 euron tuntipalkalla! Ja tämä on suomalaisten miesten palkka, ulkomaalaiset saavat vielä vähemmän, mutta pimeänäAsuntojen hinnat vain nousevat, joten joku saa paremmat katteet

 

Rakennustyöläiset ovat yleensä olleet vasemmistopuolueiden vankkumattomia kannattajia, mutta nyt sielläkin on havaittavissa jo selkeä muutos. Viime kuukausina persuista on puhuttu paljon ja aina vain suopeampaan sävyyn. Minkä takia Suomeen halutaan valtavat määrät ulkomaista työvoimaa, jos heitä varten ei ole olemassa minkäänlaista lainsäädäntöä; tämä on ollut yleinen kysymys. Verottajallekin näiden pitäisi käydä itse ilmoittautumassa ja nyt jo tilastot osoittavat kymmenien tuhansien jättävän sen joka vuosi tekemättä.

 

 Seuraava hallitus on väistämättä porvarihallitus ja monet rakentajat laskevat persujen olevan kuitenkin parempi kokoomuksen apupuolue kuin vihreät. Tuhansien ja tuhansien suomalaisten rakennustyöläisten ja pienyrittäjien talous on iäksi romahtanut, joten heille kelpaa mikä tahansa. Monet olisivat valmiita tarttumaan jo kivääriinkin, sillä suomalaisen valtiovallan petos kokonaista ammattialaa kohtaan on sitä luokkaa. Mitään eri kansallisuuksien välisiä kärhämiä ei rakennustyömailla kuitenkaan ole ollut, koska ammattimiehet arvostavat aina toistensa työtä. Varsinaiset rosvot ovat muualla ja heidän luihut renkinsä istuvat eduskunnassa ja muissa kasino- ja huorataloissa.

 

 Rakennusalan ainoa pelastus on, että yhä useammat pienet ja keskisuuret alan kotimaiset yrittäjät nousevat vastarintaan. Tosin hekin näyttävät siirtyvän mieluummin ulkomaisen työvoiman käyttöön, joten ei siellä tunnelin päässä paljon valoa näy. Suomalaisten on pakko mennä mukaan harmaaseen talouteen, vaikka rangaistukset ja valvonta kotimaisten kuutamourakoitsijoiden kohdalla onkin ankaraa.