Ulkoministeri Erkki Tuomioja osoitti ihailtavaa suoraselkäisyyttä asettuessaan yksin koko Suomen eliittiä ja Euroopan Unionin pakotepolitiikkaa vastaan. Ukrainaan vaadittiin tulitaukoa ja se saatiin, eihän nyt enää mitään pakotteita tarvita! Varsinkin, kun vastapakotteet ovat aivan itsestäänselvyys.

 Suomi on jo taloudellisesti polvillaan, mutta silti nuoleskellaan Brysseliä. Nyt Suomen EU- jäsenmaksu nousee vuodessa peräti 100%, 1050 miljoonaan ja siis 604 miljoonaa euroa lisää maksettavaa. Ja tämä 4 Lastensairaalaa vastaava summa raavitaan eläkeläisten ja muiden köyhien etuja leikkaamalla.

Jukka Tarkalla oli mielenkiintoinen kirjoitus Ukrainan kriisin todellisista syistä. Neuvostoliiton aikaan sen tärkein asetutkimus ja valmistus oli keskitetty nimenomaan Ukrainaan ja siellä ne ovat edelleenkin.

Tarkka muistuttaa, että Venäjän strategisen iskukyvyn kannalta tärkeimmät SS-18-ohjukset on valmistettu Neuvostoliiton aikana Ukrainan alueella. Ohjusten huolto sijaitsee edelleen nykyisessä länsinaapurissa - joka harkitsee Nato-jäsenyyttä.
- Ukraina valmistaa myös lentokoneiden ja helikoptereiden moottoreita, ilmataisteluohjuksia ja lentokoneiden hydraulijärjestelmiä. Venäjä on sitoutunut toimittamaan lähivuosina eri maihin 260 helikopteria, joissa on ukrainalaiset pää- tai apumoottorit, Tarkka muistuttaa.

Olivatko EU (Saksa) ja välittömästi perässä seuraava Nato siis saamassa pikkurahalla koko Venäjän aseteollisuuden ytimen ja siinähän olisi sitten ollut savijalkainen jättiläinen seljällään. Eipä siis ihmekään, että iivana otti kovat otteet käyttöön. Ukraina kuvitteli myyvänsä Neuvostoliiton kruununjalokivet länteen ja vielä senkin jälkeen he luulivat saavansa Venäjältä puoli- ilmaista kaasua.

Eilispäivän Suomen uutisissa surtiin vaasalaisen yrityksen myyntiä Tanskaan ja pelättiin 720 työpaikan taas katoavan. Samoin ollaan kuukausia murehdittu mahdollisten Siperian ylilentojen kieltämisen tuhoisaa vaikutusta Finnairille, joka tuntuu nyt olevan niin arvokas, että fasistisesti kannatetaan jopa suomalaisten palkkaamista ennen ulkomaalaisia.
Samat murheet siis kuin iivanalla, vaikka pienemmässä mittakaavassa.

Mikä oli siis tämän tarinan opetus? Venäjän karhun pallit roikkuivat Ukrainan puolella ja Saksa ja Nato tarrasivat niihin kiinni. Piskuinen Suomi- rakki siinä mukana. Noh, Venäjän karhu tietysti hermostui kalleimpiinsa kajoamisesta ja elämöi, läimäytti ja vielä löi!