Kiina miehittää laittomasti Tiibetiä ja ihmisoikeudet ovat maassa vähissä. Se on fakta. Kiinalainen toisinajattelija sai tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon. Suomen presitantta Tarja Halonen antaa julkilausuman, jossa toteaa Nobelin menneen oikeaan osoitteeseen.

Saamelaislapsilla ei ole edes oppikirjoja, vaan he opiskelevat suttuisista monisteista Suomen toisella alkuperäiskielellä. Ruotsihan ei ole maamme alkuperäiskieliä, vaan se on samanlainen valloittajien kieli kuin venäjä oli aikoinaan Suomessa tai kiinan kieli on Tiibetissä.

Halonen kävi kesällä Sevettijärvellä vierailulla ja odotin hänen puhuvan kulttuurisesta kansanmurhasta  Dalai Laman tapaan, mutta eipäs puhunut. Hymisteli vain jotain tyhjänpäiväistä ja palasi kiireellä Helsingin saleihin höyheniään sukimaan.

Venäjä miehittää laittomasti monien vieraiden valtioiden alueita ja siellä on murhattu tai vangittu tuhansittain oppositiopoliitikkoja ja toisinajattelijoita. Tähän ei ihmisoikeustaistelija Tarja Halosella ole mitään sanottavaa.

Mohammed Yunus sai Nobelin rauhanpalkinnon perustettuaan Köyhien pankin, joka jakaa Bangladeshissa korottomia lainoja kaikkein vähävaraisimmille ihmisille. Nelson Mandelan lisäksi hän on yksi oikeutetuimpia palkinnonsaajia minun mielestäni.

Olenkin jo lähettänyt Oslon Nobel- komitealle ehdotuksen ensi vuoden rauhanpalkinnon saajasta. Se on jo vuosikymmeniä sitten maahamme vakiintunut ja pohjoismaissa ainutlaatuinen Leipäjono. Heikki Hursti vastaanottaa tuon miljoonan euron rahapalkinnon ja julkkiksista ja mulkvisteista kasattu Suomen Brändityöryhmä palkitsee minut vielä erikseen pronssimitalilla. Näin joukkomurhistaan tunnetun maamme hieno tapa estää sosiaalinen kansanmurha saavuttaa laajaa julkisuutta maailmalla ja vienti vetää taas.

Tarja Halonen kutsuu minut Linnan vastaanotolle ja näin on kansallisen sovituksen nimissä jo suomalainen työmieskin päässyt näihin vallan saleihin. Omasta innovatiivisuudestani huumaantuneena esitän vielä loistavan ehdotuksen hänen Ihmisoikeusliitossa vähemmistöjen oikeuksia haukansilmin vahtivalle puolisolleen Pentti Arajärvelle. Muslimien ympärileikkauksia hoidetaan Suomessa julkisin varoin, mutta rahaa ei vain riitä saamelaislasten koulukirjoihin. Poromiehet ovat jo vuosisatojen ajan operoineet porojen genitaalivärkkejä, joten annetaan heidän hoitaa nuo ympärileikkaukset ja hankitaan näin säästyneillä varoilla saamelaislapsille vihdoinkin ne saamenkieliset Aapiset.

Jonkin kummallisen logiikan mukaan Ihmisoikeusliitto tosiaankin vaatii lestadiolaisten ehkäisykiellon kumoamista, mutta toisaalta taas hyväksyy muslimipoikien ympärileikkausten tekemisen veronmaksajien rahoilla. Minulla vihlaisee kiveksistä heti, kun ajattelenkin Ihmisoikeusliiton mahdollisia suunnitelmia saamelaisten varalle.