- Tiedän, että poliittisia johtajia on mitattava ankarammin kuin muita, ja tajuan, että yksityiselämäni ei ole yltänyt tähän mittaan,  sanoi  eronnut Norjan öljyministeri Åslaug  Haga (ihailtava donna!). Näin ei kuitenkaan sano vihreiden harmaan talouden vastaisen ministeritoimikunnan jäsen Heidi Hautala.

Hän oli pimeän oviremontin lisäksi teettänyt siivoustöitä turvapaikan saaneelle tsetseeninaiselle. Turvapaikan hakija nauttii sosiaalitukia, joten siinä täyttyvät myös petoksen tunnusmerkit. Hautala sanoo halunneensa auttaa pakolaista ja auttamishalua voimisti  varmaan myös lakisääteisistä maksuista säästyneet rahat. Ihmiskaupasta puhutaan myös pimeässä työvoimassa, koska silloin uhrilla ei ole vakuutuksia ja rampautuessaan Tsessu- pakolainen ei olisi saanut Hautalalta korvauksia. Selvisin talebanin miinasta, mutta suomalaisen ministerin keittiössä halvaannuin loppuelämäkseni ja kukaan ei minulle tästä vammasta korvausta maksa! (Dagens Nyheter)

Muutaman vuoden takaisessa Kampin pimeän työn oikeudenkäynnissä myös suomalaiset työntekijät saivat vankeustuomioita ja sitä riemuittiin suurena voittona Harmaasta Taloudesta.

Tässä Hautalan tapauksessa kuitenkin tehdään pelin henki kerralla selväksi.

Hautala rämpii nyt vielä jonkin aikaa täysin epäuskottavana ministerinä. Hänellä ei varmasti olisi ollut mitään taloudellista pakkoa takertua ministerinvirkaansa, mutta niin hän nyt vain tekee. Hän olisi voinut rohkeasti erota ja julistaa esimerkillään maan tavan nyt kertakaikkiaan päättyneen: Laki on sama niin herranretkuille, kuin Työkansallekin!

Näin Heidi Hautala ei kuitenkaan tehnyt ja on siis oikeutettua edelleenkin puhua ceausesculaisen nomenklatuuran rosvohallituksesta.

Ministerit ovat heti valmiita varastamaan muutamia satasia tai tonneja itse johtamaltaan kansalta ja valtiolta. Entäs sitten, kun vaikkapa Venäjän hallituksen asiamies lyö miljoonan pöytään!

Lisäys 16.03.

Ja sitä pimeää työtä oli sitten enemmänkin. Hautala kertoi halunneensa auttaa tsetseenisiivoojaa, mutta oikeudessa tämä pakolainen kuitenkin todisti Hautalaa ja hänen miesystäväänsä vastaan!