Tuleeko Kiinan johtaja Xi Jinpingistä uusi Aleksanteri Suuri, joka ratkaisee Ukrainan sodasta syntyneen Gordionin solmun.

Reaalimaailmassa on monesti aivan turha miettiä mikä on oikein ja mikä väärin, pitää vain miettiä mikä on mahdollista ja kaikkien parhaaksi. Putinia ei ikinä saada Haagin sotarikostuomioistuimeen, kuten sinne ei uskallettu tuoda myöskään Saddam Husseinia, eikä Osama bin Ladenia. Koska Venäjän kansalla nyt on aivan järjettömät mielipiteet päällänsä; siellä puhutaan televisiokeskusteluissa ukrainalaisten hirttämisestä ja lasten hukuttamisesta.

Ukraina vaatii nyt myös Krimin niemimaata itselleen, vaikka samalla se saisi 2 miljoonaa vihaista venäläistä, jotka odottaisivat vain seuraavan diktaattorin nousua Venäjällä ja revanssia. Eihän Suomessakaan enää edes puhuta Karjalan palautuksesta, koska sen mukana tulisi satoja tuhansia venäläisiä ja Venäjällä puhuttaisiin sen jälkeen vain Karjalan takaisin saamisesta.

Krimin niemimaa on kolmannes Lapin pinta- alasta, joten sen voisi aivan hyvin jakaa kahtia. Pohjoisessa vauras Ukraina ja etelässä sen yhden siltansa varassa kärvistelevä venäläinen ryysyköyhälistö. Molemmilla kansoilla on kuitenkin kova halu ja hyviä historiallisia syitäkin pitää niemimaata omanaan.

Kiina voisi epäsuorasti luvata ottaa maksaakseen Venäjän sotakorvaukset, jotka se sitten perii iivanoilta takaisin halvalla kaasulla. Koska se on ainoa valtio, jolta löytyy siihen satoja miljardeja. USA on nyt jämäkästi Ukrainan takana, mutta siellä uusi presidentti ja talouslama voi muuttaa kaiken. Euroopasta ei ole mihinkään, koska eihän nytkään löydy edes tykinkuulia Ukrainan armeijalle!

Venäläiset ovat nyt ruvenneet ottamaan länsimaisia autotehtaita itselleen ja se muistuttaa Hitlerin totaalisen sodan aikaa. Mitä ihmettä venäläiset tekevät kymmenien miljardien tehtailla. Niissä on modernit robotit, joihin he eivät saa mistään varaosia. Korkeintaan he voivat päällystää liukuhihnat pahvilla ja ajeluttaa niillä lapsia ja satoja tuhansia Ukrainan sodan invalideja. Tarjolla sitten tietysti myös rasvaista jäätelöä ja puna- armeijan kuoron laulantaa.

Kiina on nyt Venäjän ainoa henkireikä maailmaan ja sekin suurimmaksi osaksi tukossa. Ehkä Kiinan Xi Jinping tekee salaisen tarjouksen ja Kremlin pitkien neuvottelujen jälkeen joku valittu FSB: n mies napsauttaa luodin Putinin takaraivoon. Vähän samaan tapaan kuin Ceausesculle kävi.

Kiina ja Venäjä eivät ole mitään ystäviä, siitä on tässä todellisen Kiina- asiantuntijan hyviä mielipiteitä.