Meillä puhutaan aina negatiiviseen sävyyn politiikan lehmänkaupoista, mutta eiväthän ne ole kuin monista asioista kerrallaan sovittu eri tahojen kompromissi.

Nyt Suomen sisäpolitiikka on täydellisesssä Gordionin solmussa, joka solmu on Suomi- neidon kaulassa. Alkuperäisen tarinan mukaan Aleksantari Suuri löi solmua miekallaan niin, että köyden päät tulivat näkyviin ja sitten hän ratkaisi solmun.

Aleksanteri löi siis solmua miekan lappeella, eikä köysi katkennut. Meillä huudetaan nyt apuun myös Aleksanteria, mutta tämä uusi presidentti Alexander Stubb on vielä napanuorastaan kiinni kokoomuksessa ja Petteri Orpossa. Hän siis saattaa hyvinkin vetäistä solmua miekan terällä, jolloin siinä köydessä olevan Suomi- neidon kaula katkeaa!

Tarvitaan siis entistä presidentti Sauli Niinistöä, jolla on enemmän kokonaisnäkemystä asioihin. Hän voi tuoda pakolliseen lehmänkauppaan mukaan vasikoita, lampaita ja ennen kaikkea itärajan takana vaaniva susilauma on vähintäänkin satojen miljoonien suuruinen väliraha.

Orpo puhuu kahden hallituskauden sopeutuksista, mutta jo tuo ansiosidonnaisen päivärahan kohtuuton leikkaus vie häneltä mahdollisuudet toiseen hallituskauteen. Se 20% leikkaus kun tulee jo kahden kuukauden jälkeen, vaikka Ruotsissakin se korkeampi päiväraha putoaa 20% vasta viiden kuukauden jälkeen.

Tuollainen leikkaus ajaa ihmiset heti Kelaan ja sosiaalitoimistoihin, joissa hakemusten päällä saatetaan istua puolikin vuotta. Lisäksi sosiaalitukea ei saa työssäkäynnin takia pakollisen auton omistava, eikä mitään kiinteistöjä tai perintötontteja saa omistaa.

Kaiken huipuksi pitämättömät lomat estävät päivärahan saannin, Kela katkaisee kaikki etuudet puoleksi vuodeksi muutoshakemuksen takia ja tuleeko sosiaalituesta vielä jälkiperintäkin uudelleen voimaan! Suomalainen kannustinloukku toimii vain, jos sinne joskus päässyt ei ikinä enää liikauta eväänsäkään työnteon suuntaan.

Rkp kyttää tilaisuutta kaataa hallitus näytösluontoisesti, koska puolueella ovat äänestäjät ja agenda kadonneet. Isänmaakin niillä ehkä on, mutta Ruotsissa asuvasta Björn Wahlroosistakin jo näkee, ettei se niiden isämaa ole ainakaan Suomi. 

Putinin Venäjä on tullut täysin hulluksi, joten keväällä itärajan yli voi paukahtaa miljardien kustannukset ja yhteiskunnan turvallisuuden vievä susilauma. Sata vuotta sitten Turussa sudet tappoivat 22 ihmistä, mutta vuoden 2015 pakolaiset ovat tehneet paljon pahempaa jälkeä.

Orpon hallituksella on nyt tulossa uusi rajaturvallisuuslaki, mutta se vaatii 5/6 enemmistön eduskunnassa. Rkp pelaa jo omaa peliään ja nyt katsotaan onko demareilla ja kepulla vastuunkantoa lakkosotkun, itärajan ja muiden ongelmien yhteiseen ratkaisuun. Jotkut tuppuraiset haluavat sysätä Mustan Pekan hallituksen kouraan, mutta sitten niitä mustia pekkoja saattaakin olla pian kymmeniä tuhansia kaikilla toreilla ja varsinkin Kelan konttorit pullollaan.