Viime aikoina lehdissä on ollut paljon juttuja siitä, kuinka perintövero on ajanut ihmisiä taloudelliseen ahdinkoon. On saatu joku itselle arvoton mökki tai maapalsta, jonka perintövero on vienyt ulosottoon.

Nyt Taloussanomat kehottaa ihmisiä tuhlaamaan omaisuutensa jo elinaikanaan, etteivät sukulaiset joudu vaikeuksiin. Eläkeläiset ovatkin hyvin usein tiukilla, joten muualla jo yleinen käänteinen asuntolaina on hyvä ratkaisu. Otetaan paljon velkaa sitä maksettua asuntoa kohti ja lapset saavat sitten yrittää maksaa ne velat tai myydä asunnon!

Todennäköisesti ja tilastojen mukaan kuitenkin pankinjohtaja tai kiinteistönvälittäjä huijaa sen asunnon pilkkahintaan itselleen tai suvulleen. Lapset voivat kuitenkin olla tyytyväisiä, koska mummu ja vaari saivat vielä vanhoilla päivllään juoda omaisuutensa ja siten nauttia raskaan työnsä hetelmistä! Viettää "korkeaa elämää", kuten Pentti Haanpään kirjoissa on yleistä.

On muitakin tapoja ja tämä minun perheessäni tehty lienee ihan yleinen. Myydään omaisuus nimellisesti lapsille jo elinaikanaan, mutta säilytetään hallintaoikeus. Näin teki oma äitini, kun hän oli kuusikymppinen ja vielä harvinaisen hyväkuntoinen. Isäukkoni oli silloin jo kuollut, joten ei häntä jätetty osattomaksi, eikä hän ollut vankilassa.

Minullekin tuli aikoinaan postissa kauppakirja hyvästä maa- alueesta ja paperien mukaan olin maksanut siitä sievoisen summan, vaikka käytännössä en penniäkään.

Sivuhuomautuksia:

-Nyt uutisoidaan joka lehdessä Olkiluoto kolmosen aloittavan sähköntuotannon päivän etuajassa, vaikka se tapahtuu 13 vuotta myöhässä! Kaksi muuta Olkiluodon voimalaa on pantu kiinni vuosihuollon takia, mutta kuinka kauan tuo kolmonen tällä kertaa toimii? Veikkaukset kannattaa laittaa tunnin tarkkuudella.

-Koneen Herlin ja monet muut vaativat valtavia sijoituksia (ilmastohumppa) vuoden 2035 hiilineutraaliuteen, koska saamme siten kymmenien miljardien ulkomaiset sijoitukset. Miljardeja on jo laitettu, mutta kukaan ei sano koska ja mihin tulee niitä sijoituksia! Muistuttaa valtiollisen Soneran miljardien ostoja Saksan ilmatilasta (3G, tjms), joka meni täysin harakoille. On tota ilmaa ny kumminki, voimme sanoa Leppäsen Preetiä mukaillen.