Tänään (11. 11. 11. klo 11. 11) avattiin rakentamamme suuri kodinelektroniikkaa myyvä liike ja siitä on televisiossakin ollut jo monta kertaa. Aamulla  nostettiin venäläinen Mig 21 hävittäjä liiketalon katolle, missä kattokahvilassa vierailevat asiakkaat voivat sitä ihailla tai vihailla, aivan poliittisesta suuntauksestaan riippuen. 

 

Ehkäpä masiinalla on jopa  turvallisuuspoliittinenkin tehtävä: seuraavan Talvisodan aikana Helsinkiä pommittamaan saapuvat iivanan koneet luulevat sen nähdessään vielä autiota saarta sotilaslentokentäksi ja pudottavat pomminsa sinne. Näin kantakaupunki säästyy, kuten se säästyi viimeksikin Vuosaareen sytytettyjen kokkojen ohjattua pommikoneet sinne.

 

 Suomi on luopunut maamiinoistaan ja nyt suunnitellun ruutitehtaiden lopettamisen myötä tulevat ruutipyssytkin jäämään pois, joten tällainen kekseliäisyys saattaa olla hyvinkin tarpeellista.

 

 Talosta avattiin vain kolme kerrosta ja neljän ylimmän kerroksen rakentamista varten meille jätettiin ainoastaan yksi tavarahissi. Heti aamusta kaksi pomoa tuli kiirehtimään minua hissiä suojaamaan. Olen kehittänyt siihen erikoismenetelmän, joten homma tulee joka työmaalla minulle. Ei ole mikään pikku juttu suojata 3, 5 m korkeaa hissiä vanereilla. Ensin pitää pehmustetuilla laudoilla tehdä runko ja sen jälkeen levyttää lattia, katto ja seinät, sekä saranoida kynnyksiä suojaavat nostolipat ja porata aukot lampuille ja ohjauspaneeleille.

 

 Pyysin siis kaveria tähän kiireelliseen hommaan ja pitkin hampain siihen suostuttiin. Oltuamme jonkin aikaa hommissa saapui kaksi virolaista proppaamaan hissin kynnyspeltiä kiinni. Kaksi raavasta miestä tarvittiin 6- 7 propun kiinnittämiseen ja hissin 12 ovesta he päättivät harjoitella juuri tämän meidän työpisteemme ovella. Itsehillintäni äärimmilleen venyttäen sain heidät viimein lähtemään muualle. Luultavasti miehet menivät jonnekin tupakoimaan loppupäiväksi ja selittävät pomolleen Soomipoika räähki vihanen, käske pois,  a siks ei ma tehä.

 

 Tällä viikolla Helsingissä romahti rakenteilla olevan kaksikerroksisen talon betoniseinä kokonaan. Hesari ei uutisoinut asiaa ollenkaan ja ainoastaan Iltalehdestä löytyi pikku uutinen kuvineen. Ilmeisesti haluttiin välttyä levittämästä vihapuhetta, koska tapaus edusti  kokeellista virolaista rakennustyyliä. Kokit, vahtimestarit, lehdenjakajat etc muuttuvat laivassa kirvesmiehiksi ja elementtiasentajiksi ja joskus käy näinkin. Mitä seuraavaksi ja montako kuolee!


images?q=tbn:ANd9GcT8tIHC5ncbZ1PxmNg7wch

 


Millaiset olisivat mahtaneet otsikot olla, jos kyseessä olisivat olleet suomalaiset rakentajat:  Suomalaisten rakentajien moraalittomuus, Häpeä suomalainen mies, Lisää ulkomaisia Osaajia Suomeen pelastamaan maata.


 

Työntekijöiden veronumeroiden piti tulla rakennusalalle syyskuun alussa.Näin lausui Rakennusliiton kakkosmies:Veronumerouudistus näyttää, ovatko työnantajat tosissaan harmaan talouden suhteen. Jos päätoteuttajat eivät vaadi työmaillaan ulkomaisilta työntekijöiltä Suomesta haettuja henkilötunnuksia eivätkä tunnistekortit ilmesty näkyville, juhlavat paskapuheet voidaan unohtaa. Kohta tiedämme, löytyykö rakennusalalta vielä rehellisyyttä vai onko ahneus syönyt kaiken moraalin".


 Paskapuheeksi jäi koko touhu, kuten arvata saattoikin. Näillä näkymin  veronumerot tulevat suomalaisille pakollisiksi vuoden alussa, mutta ulkomaalaiset saavat vielä puoli vuotta aikaa tienata  pimeillä töillä "kulttuurilisää". Puolen vuoden pimeä lisätyö maksaa yhteiskunnalle 200- 300 miljoonaa, mutta onhan Suomella siihen varaa. Kun on nimittäin ulkomaalaisista kysymys!

Nuo veronumerot tulevat vain ja ainoastaan suomalaisille pakollisiksi ja avuttomat tarkastajat voivat meidän tietojamme kysellä eri virastoista, koska pitäähän tuotantonormit täyttää.