Tanskassa on nyt rikottu blokkirajat ja perustettu vasemmiston ja oikeiston yhteishallitus. Onhan tosin Suomessakin sellainen, mutta Kepun osuus näkyy vain siinä, kun Annika Saarikko jakaa tarroja, kiiltokuvia ja mokkapaloja ministereille. Lapsuus on vielä kesken!

Keskustaoikeistolainen Venstre muodostaa kriisiajan hallituksen yhdessä sosiaalidemokraattien ja keskustapuolue Moderaternen kanssa.

-Tanskan sosiaalidemokraateilla on sama linja kuin Suomen perussuomalaisilla!

Hallituspuolueet saivat marraskuun alun vaaleissa yhteensä 50,1 prosenttia äänistä. Niillä on 89 Folketinget-parlamentin 179 paikasta, ja myös Färsaarten ja Grönlannin edustajien tuki.

-Aika niukka tuki. Onhan meilläkin tyttöhallituksella selvä enemmistö, mutta ne yrittävät kaataa itsensä joka ainoassa asiassa. Pääministeri Mette Frederiksen jatkaa. Mette Frederiksen= Riikka Purra.

Hallituksen ministereistä kahdeksan on naisia ja 15 miehiä.

-Siellä on poliitikoilla järki päässä, kun laittoivat selvän miesenemmistön. Meillähän tyttöministereistä jokainen tekee omaa performanssiaan ja pääministeri ryyppää ja pornoilee Instagramissa suurimman osan ajastaan.

Rakenteellisia uudistuksia onkin luvassa. Se ei ole yllättävää, sillä tanskalainen politiikka tunnetaan pragmaattisuudestaan ja nopeahkoista käänteistään: jos jokin ei toimi, pitää tehdä muutoksia.

-Suomi taas on paskapuheen suurvalta, meillä on nyt samoista asioista jauhettu jo 20 vuotta, mutta mitään ei tapahdu.

Yliopisto-opiskeluista pitää suoriutua aiempaa nopeammin.

-Yksi Suomen suurista ongelmista, kun kaikki opiskelijat lojuvat opintopaikoissaan 10 vuotta.

Nyt ajatuksena on perustaa vastaanottokeskuksia yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. Tiukka pakolaispolitiikka sinänsä ei löysty. 

-Meillä taas vain avataan rajoja ja laitetaan uusia syöttejä Kannustinloukkuihin. Sovitaan Saksan pyydystävän ja hoitavan tänne tulossa olevat pakolaiset. Saksa tarvitsee työvoimaa ja osaa tehdä laiskoista pakolaisista työvoimaa. Tietysti Ukrainan naiset ja lapset voimme ottaa tuplana!

Hallitus lupasi hoiva-alan palkkoihin lisää varoja noin 400 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä. Pahasti kriisiytynyt psykiatria saa noin 540 miljoonaa euroa. Terveydenhoidon työryhmältä on lupa odottaa suuria. Luvassa lienee yksityistämisiä ja mahdollisesti luopuminen väliportaasta eli Suomen sotealueita vastaavista alueista. Niitä on nyt viisi.

-Suomen Hyväntoivonalueet ovat vielä täysin kesken ja sekasorrossa, vaikka niiden pitäisi toimia jo parin viikon päästä. Isojen kihojen kovat palkat alkavat kuitenkin juosta, ja sehän oli sen uudistuksen tarkoituskin.

ukr.jpg