Viisi vuotta sitten Suomessa tehtiin noin 65 kuntaliitosta. Kaikille liitoskuntien työntekijöille taattiin 5 vuoden irtisanomisaika, joka on nyt päättymässä.

Liitoksilla tavoiteltiin tehokkuutta, mutta tuolla reaalimaailmalle vieraalla irtisanomissuojalla ( vrt Sodoma ja Gomorra, Vanha Testamentti ) rakennettiin jopa 7- kertaisia päällekkäisiä organisaatioita ja väkeä pidettiin vain oleskelemassa.
Salon seudun 10 kunnan liitoksessa kaikkien palkat yhtenäistettiin upporikkaan Salon tasolle ja pelkästään siihen upposi yhden veroäyrin verran rahaa.

Kaikilla oli tietysti mukavaa ja orkesterit soittivat loppuun asti riemumarsseja, mutta nyt se on loppu. Kouvola on jo ilmoittanut irtisanovansa 600 henkeä ja romahtanut Salo tulee irtisanomaan tuhansia.

Miksi ei vain maksettu vuoden, parin palkkaa vastaavaa lähtörahaa ja kyvykkäimmät olisivat perustaneet niillä rahoilla pieniä yrityksiä tai muuttaneet paremmila asuinseuduille.

Kuntatyöntekijöistä 80 % on naisia, koska kaikki miehiset työt on ulkoistettu. Rakentaminen, korjaustyöt, etc: varsinkin pk- seudulla kaikki nuo työt hoidetaan pimeällä ja alipalkatulla ulkomaisella työvoimalla. Samaan aikaan kunnat maksavat valtiolle sakkoja omien rakentajiensa työttömyydestä.

Suuri ja mahtava Euroopan Unioni kun on antanut kilpailutusdirektiivin! Eikö kilpailussa voisi huomioida myös sen, että oman kunnan asukkaan palkasta kunnallisveroprosentin (17- 20% ) verran kilahtaa heti takaisin kunnan kassaan!

Tampere rakensi aikoinaan Raili ja Reima Pietilän suunnitteleman Metso- kirjastonsa kaupungin rakennusviraston omana työnä ja aikataulut ja budjetit pitivät täydellisesti. Lisäksi työn laatu oli hyvää ja nuo mainitut 17- 20% kilahtivat välittömästi takaisin kaupungin kassaan. 

Metso-normal.jpg

Ensi vuoden alussa on sitten edessä valtaisa huuto ja parku, kun 10. 000- 30. 000 kunnallisen sektorin naista pistetään kilometritehtaalle. Ja lopuillekin muutamia viikkoja lomautusta. Enää ei voida vedota positiiviseen syrjintään ja naiskiintiöihin, kun ei ole enää miehiä keitä syrjiä.