Minulla on jo Vietnamin sodan ajoista lähtien ollut tapana syödä munakasta aamiaiseksi pari, kolme kertaa viikossa. Nyt kauppojen hyllyiltä löytyy kuitenkin vain luomukananmunia, joiden hinta on viisinkertainen tavallisiin verrattuna. Melkein samalla hinnalla saa viiriäisenmunia ja strutsinmunakin tuntuu jo halvalta.


Häkkikanaloiden kieltäminen oli ihan oikein, mutta se tehtiin taas neuvostoliittolaiseen malliin, josta on tullut myös EU: n yleisin käytäntö. 


Siirtymäaika oli peräti 12 vuotta, mutta 13 EU- valtiota ei tehnyt mitään asian hyväksi. Ne olivat vain päättäneet taas olla noudattamatta tätä itsekin innolla ajamaansa direktiiviä. Espanja, Italia, Ranska, Puola ja monet muut itäeurooppalaiset maat jatkavat tuotantoaan entiseen malliin.


Suomessa 38%, 210- 240 kanalaa lopettaa ja niistä vapautuva työvoima ryhtyy ilmeisesti kehittelemään jotain Angry Birds kakkosta. Heillähän on jo lintupuolen kokemus valmiina, ei tarvitse kuin tietokoneen käyttö opetella.


 Lyhyessä ajassa puolalaiset kananmunat valtaavat Suomen markkinat ja ne hinnoitellaan 20% suomalaisten luomumunien alle. Teollisuudelle tuotavan munamassan alkuperää ei kukaan pysty kontrolloimaan, joten jokaisessa suomalaisessa ruuassa on jo varmasti häkkikananmunaa joukossa.


Puolaan rakennetaan mallikanala, missä 100 kanaa elää paremmin kuin pakolaiset Vuosaaressa ja sitä sitten esitellään suomalaisille EU- tarkastajille. Tämä delegaatio taputtelee innoissaan pikkuisia kätösiään ja illalla he menevät Varsovan oopperaan katsomaan Pieni tulitikkutyttö- baletin ensiesitystä. Yöllä he vielä hotellissaan juovat, naivat ja oksentavat.

 

Muualla Euroopassa pitäisi siis lopettaa 10. 000 kanalaa tai antaa niille lisää siirtymäaikaa. Ne saavat pakostakin tuon lisäajan, aivan kuten olivat laskeneetkin. Ja taas on yksi tuotannonala iäksi kadonnut Suomesta .


Tämä sama kuvio toistuu kaikissa EU- direktiiveissä ja Suomi- neito on aina siinä ison tulitikkublondin roolissa housut nilkoissa. Näin ollen alkaisikin olla jo parempi, että koko EU- roska sortuu mahdollisimman pian.

 

PS.  Positiivisena uutisena mainittakoon, että amerikkalainen Intel on avannut uuden tutkimuskeskuksen Suomeen. Espoossa 120 ja Tampereella 90 Nokian insinööriä on saanut töitä tämän vuoden aikana. Kännykäthän oli  loppujen lopuksi jo vanha tuote ja näistä uusista kehitysyksiköistä voidaan saada vaikka mullistavia keksintöjä sähköautoteollisuuteen.

 

Seuraava muutoksen kohde tulee olemaan televiso, jonka ruudulle saa näkymään kaikki Internetit ja Skypet. Lapset voivat kahden metrin ruuduillaan ottaa kuvapuhelut lastensa isovanhempiin: toinen toiselle puolen screeniä ja sitten katellaan yhdessä samaa ohjelmaa ja yhdessä nauretaan ja itketäänkin. Jos isovanhemmat ovat eronneet, niin nämä voivat kytkeä toisensa pois ruuduiltaan ja tarkka äänisensori suodattaa pois pahimmat tölväisyt.