Lueskelin hesarista vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon haastattelun. Vihreät on todennäköisesti mukana seuraavassa hallituksessa, joten muutamat kohdat Toukon haastattelussa saivat minut jo kauhistumaan valmiiksi.

Hän mainitsee vihreiden eräänä tärkeimpänä päämääränä olevan soiden ennallistaminen; siis on lopetettava niiden käyttö taloudelliseen toimintaan ja ne on kalliilla rahalla myllättävä alkuperäiseen muotoonsa. Onhan siinä tietysti uutta Nokiaakin nähtävissä, jos nyt sitä kumisaapasteollisuutta ajatellaan.

Suomen maapinta- alasta soita on 29% ja se on enemmän kuin koko Unkarin pinta- ala!

Toiseksi Aalto vaatii Suomen kaivoksiin louhintaveroa, ilmeisesti tarkoittaen tuollaista Australian mallia. Suomessa pelkkä arvonlisävero on 14% korkeampi kuin Australiassa ja samoin kaikki muukin verotus.

 Talvivaaran kaltaisissa kaivos+ tehdas (tehtaat) klustereissa tapahtuu vuodessa milijoona erilaista maksutapahtumaa aliurakoitsijoiden, alihankkijoiden, palkansaajien etc välillä ja jokaisesta tonnin maksusta ( 1.000 € ) maksetaan lisäksi valtiolle alvia 240 €. Näistä varoista voidaan kerätä se Aallon peräänkuuluttama rahasto, mistä sitten hoidetaan kaivoksen lopetuksen jälkeinen jäteongelma. Nythän niillä rahoitetaan enimmäkseen Helsingin yhteisiä olohuoneita ja kylttyyrielämää.

Jäteongelma? Kaivoksista tulee louhinnan yhteydessä valtavat määrät sivukiveä, mutta eihän se nyt saa**na mitään jätettä ole. Helsingin metrojen, tunneleiden ja muiden rakentamisten jäljiltä tulee valtaisat määrät erilaista maa- ainesta, eikä siitä puhuta kauheana jätteenä. Se kuskataan vain pois, eikä sukupuolineutraalia hesalaista lespoa kiinnosta minne se menee.

 YIT: llä on tuolla kehä kolmosen takana monta kilometriä kanttiinsa oleva alue, mihin on läjitetty ja lajiteltu erilaista kiviainesta ja muuta maa- ainesta. Levitunturin suuruisia kasoja! Sieltä YIT sitten myy sitä kalliilla hinnalla teiden ja ratojen pohjiksi, sekä monenlaiseksi täyttömaaksi.

Lappi on pinta- alaltaan Unkaria suurempi, mutta sinne ei vihreiden mielestä saisi rakentaa mitään. Tuollaiset Hannukaisen tapaiset rautakaivokset, jotka sijaitsevat liian lähellä matkailukeskuksia ja jotka todennäköisesti menevät konkurssiin muutamassa vuodessa on tietysti torpattava, mutta joku Sodankylän Viiankiaapa voi pitää sisällään kymmenien miljardien aarteen. Niillä rahoilla voidaan sitten hoitaa ne 100. 000 Iranista tulevaa afgaanipakolaista, jotka Touko hallituksessa ensimmäisenä järjestää Suomeen.

Ruotsissa vihreät, sosiaalidemokraatit ja yhtenäinen kansa tekivät päätöksen purkaa kaikki Kiirunan kaupungin rakennukset ja siirtää yli 20. 000 asukasta 3 kilometrin päähän rakennettavaan uuteen kaupunkiin. Mutta meillä  Suomessa pitäisi vaan rakentaa uutta suota, jänkkää ja allikkoa!