Lainaus Osmo Soininvaaran blogista:

Verotulojen osalta ympäryskunnilla on ollut humoristisia esityksiä. Kaikilla Suomen kaupunkiseuduilla on tilanne, jossa työpaikat ja kerrostaloalueet ovat keskuskaupungissa ja omakotialueet niitä ympäröivissä kermankuorijakunnissa.  Nämä parasiittikunnat saavat enemmän tuloveroa asukasta kohden, mutta keskuskaupungit kiinteistöveroa ja yhteisövero. Parasiittikunnat esittävät, että jaetaan kiinteistöverot ja yhteisöverot seudullisesti, mutta jokainen pitää tuloverot itsellään.

Vuonna 2002 Helsingissä oli 102 suuryrityksen pääkonttoria ja ne maksoivat yhteisöveronsa Helsingin kaupungille. Lisäksi pääkonttoreiden isokenkäiset työntekijät maksoivat kunnallisveronsa kaupunkiin. Tämän asian merkityksestä mainittakoon esimerkkinä, että Kauniaisissa kehuttiin aikoinaan koko suuren uimahallin remontin (30 mmk) kustannetun erään sinne muuttaneen Nokian apulaisjohtajan maksamilla kunnallisveroilla.


Näiden Helsinkiin sijoittuneiden suuryritysten (Ruukki, Pohjolan Voima, Kemira, Enso, Rauma- Repola, Valmet, Atria etc) varsinainen tuotanto tehdään kuitenkin muualla Suomessa ja muun Suomen luonnonvaroja hyödyntäen, vain pääkonttorin väki tulee tänne oopperan ja muiden riettaiden huvitusten takia asumaan. Nyt joku neropatti tulee tietysti kommenttiosastolle kysymään, että mitä rietasta oopperassa on! Minä olin nuorena miehenä Odessassa oopperassa ja alle puolen tunnin tauon aikana iskin sieltä naisen. Minulla on tapana tehdä perusteellista taustatyötä ennen kuin nousen blogille.

 

Nyt Soininvaara ja kaikki helsinkiläiset poliitikot puoluekannasta riippumatta katsovat Nurmijärven, Sipoon, Tuusulan, Järvenpään ja muiden kaupunkia ympäröivien parasiittikuntien ryöstävän parhaat veronmaksajat.


Näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, koska nyt pääkaupunkiseudulla asuvat ministerit ja kansanedustajat ajavat läpi pääkaupunkiseudulle suurta metropolia, jossa vain tietyt Uudenmaan kunnat jakaisivat uudelleen ryöstösaaliinsa ja muu Suomi jäisi entistäkin vähemmälle.