Kokoomus teki sittenkin viisaasti, kun puolueille ennen hallitusneuvotteluja lähetettyihin kysymyksiin kuului: Oletteko valmiita tukemaan oppositiosta käsin hallituksen politiikkaa tietyissä kysymyksissä?

Tässä otettiin tietysti huomioon Ruotsissa jo toimiva Tidö- malli, jossa ruotsidemokraatit olivat mukana hallitusneuvotteluissa ja sitten oppositiosta käsin vartioivat heille luvattujen asioiden toteutumista. Pakettiin kuuluu tietysti paljon muutakin: monenlaista korkeaa virkaa ja muuta hillotolppaa.

Kepun Annika Saarikko on nyt tehnyt avauksen Tiitöö- mallin saamisesta myös Suomeen ja ilmoittaa kepun kannattavan kaikkia hallituksen järkeviä ehdotuksia. 

Hallitusneuvottelut ovat nimittäin lähellä umpikujaa, koska ruotsinkielisten rkp esittää täysin mahdottomia vaatimuksia perussuomalaisille. Tuo pikkuruinen rkp hallitsee nyt Suomen poliittista kenttää samalla tavalla kuin satiaiset "hallitsevat" rotevaa rakennusmiestä.

Minä luen päivittäin Ruotsin lehtiä ja hieman huvittaa siellä käytävä keskustelu. Kaikki ovat huolissaan maan taloudesta ja erilaisia säästöjä, uudistuksia,leikkauksia ja kiristyksiä etsitään ihan kilpaa. Vaikka kaksi kertaa Suomea suuremman Ruotsin valtionvelka on alle puolet Suomen veloista. Ne voisivat ottaa vaikka heti 100 miljardia lisää velkaa ja olisivat vieläkin Suomea paremmissa lukemissa.

Siinä kuitenkin näkee millaista on järkevä talouspolitiikka ja millaista on mielettömällä ilmastohumpalla ja intersektionaalisella feminismillä tuhota koko maan talous, tasa- arvo ja ajaa kansa kurjuuteen. Lukekaa tästä miten Tyttöhallituksen järjettömän politiikan takia Suomessa poltettiin viime vuonna enemmän metsiä kuin milloinkaan.